Γώγος: Μόνο με μάσκα και όχι με προσωπίδα τα παιδιά στα σχολεία

Μόνο μάσκα και όχι με μικρή ή μεγάλη προσωπίδα θα μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, ξεκαθάρισε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, ο Χαράλαμπος Γώγος, λέγοντας ότι οι τελευταίες χρησιμοποιούνται μόνο από ορισμένους εργαζόμενους σε συγκεκριμένων κατηγοριών επιχειρήσεις. “Η μάσκα μόνο προστατεύει μεγάλους και παιδιά. Η προσωπίδα μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις επαγγελμάτων. Δεν αντικαθίσταται με τίποτε άλλο η μάσκα” σημείωσε.

«Σπάνιο φαινόμενο, αλλά μας βάζει σε σκέψεις για την ανοσία στον ιό και κατά πόσον η παρουσία συγκεκριμένων αντισωμάτων μας βοηθάει να είμαστε άτρωτοι σε μια λοίμωξη», είπε ο κ. Γώγος για την περίπτωση του 45χρονου στην Ξάνθη ο οποίος νόσησε ξανά από κορονοϊό έπειτα από 4 μήνες. Είπε μάλιστα ότι ανάλογη περίπτωση υπήρξε προσφάτως και στην Πάτρα, ενώ επισήμανε ότι παγκοσμίως έχουν αναφερθεί ελάχιστα τέτοια περιστατικά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς έχουν αναρρώσει χωρίς να εμφανίσουν ξανά τον ιό. Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εκτίμησε ότι όλα δείχνουν πως «είμαστε κοντά σε ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο αναμένεται να πάρει έγκριση στις αρχές του 2021». Με αφορμή τα κρούσματα στην δομή ανηλίκων στον Βύρωνα, ο κ. Γώγος είπε ότι «στην παρούσα φάση, είναι πολύ ανησυχητική για τους επιστήμονες η διασπορά του κορονοϊού στις διαφόρων τύπων δομές, δεδομένου ότι προ μηνών στην γειτονική Ιταλία είχαμε πάρα πολλούς θανάτους σε δομές, κυρίως ηλικιωμένων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.