Ν.Μπακογιάννη: «Δεν με ενδιαφέρει αν έκανε έρευνες το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα»! (βίντεο)

Σε μια δήλωση ενδεικτική της αντιφατικής, αμήχανης και περίεργης για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας, προέβη η πρώην υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής της ΝΔ και φυσικά αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη: Δήλωσε ότι «δεν την ενδιαφέρει αν έκανε η όχι έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis» ερωτώμενη από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Τζανακόπουλο, πώς τοποθετείται στις δηλώσεις του τέως Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Α.Διακόπουλου, ότι το τουρκικό ερευνητικό έκανε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μάλιστα η ακριβής τοποθέτησή της, όπως φαίνεται στο βίντεο είναι ότι «Είναι τεχνικό το ζήτημα. Αλλοι λένε ότι δεν μπορεί να κάνει άλλοι λένε ότι αφού άπλωσε καλώδιο κάτι κάνει. Δεν με ενδιαφέρει αυτό»!

Τέτοιες θέσεις είναι α μη τι άλλο εθνικά επιζήμιες και σίγουρα η πρώην υπουργός Εξωτερικών οφείλει να δώσει εξηγήσεις, για αυτή την δήλωσή της.

Και βέβαια το ζήτημα δεν είναι πλέον αυτό. Το ζήτημα είναι γιατί κουρελιάζεται η ελληνική κυριαρχία επιτρέποντας στο Oruc Reis να κάνει έρευνες εδώ και εβδομάδες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Διότι μετά την δήλωση του πρώην ΣΕΑ και ναυάρχου ε.α. Α.Διακόπουλου, ακόμα και οι φανατικότεροι υπερασπιστές της κυβερνητικής θέσης ότι «κάνουν θόρυβο τα τουρκικά πλοία και δεν μπορεί να κάνει έρευνες το Orus Reis», έχουν καταπιεί την γλώσσα τους…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.