Οι νέες δημοσκοπήσεις και ποιοι πιέζουν τον Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές – Ολόκληρο το χοντρό παρασκήνιο

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και εξωθεσµικούς παράγοντες που συνδέονται διαχρονικά µε τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να στήσει κάλπες μέχρι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Kontra News.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα στελέχη που εισηγούνται την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία επισημαίνουν τις δραματικές συνέπειες που θα προκαλέσει στην κυβέρνηση το μέγεθος της κρίσης που πλήττει την οικονομία. Εκφράζουν φόβους ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, µε ό,τι συνεπάγεται µία τέτοια εξέλιξη για τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό προτείνουν διπλές εκλογές, µε στόχο να «καεί» η απλή αναλογική και να μηδενίσει το κοντέρ, εξασφαλίζοντας µία καθαρή τετραετία. Το λόμπι που ελπίζει για πρόωρες εκλογές επικαλείται και την κατάσταση που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, σύμφωνα µε τις εκτιμήσεις τους, είναι απροετοίμαστος για να αντιμετωπίσει κάλπες, ενώ παράλληλα δεν διαθέτει δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι ίδιοι κύκλοι προειδοποιούν ότι αν δεν στηθούν κάλπες μέχρι τον Νοέμβριο μπορεί μετά από ένα εξάμηνο στο Μαξίμου να διαβάζουν τα γκάλοπ ανάποδα, προβλέποντας ραγδαία φθορά της κυβέρνησης. Γι’ αυτό προτείνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει στη ΔΕΘ µε ένα μεγάλο πακέτο για την επιχορήγηση επιχειρήσεων και εργαζομένων και, αφού το εξαγγείλει, στη συνέχεια να προκηρύξει εκλογές. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει, αλλά οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ως αυτοεκπληρούµενη προφητεία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν και τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων που θα πραγματοποιηθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση κατά την οποία η φθορά της κυβέρνησης δεν είναι μεγάλη, τότε δεν αποκλείεται να πειστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσφυγή σε εκλογές παρά το γεγονός ότι µία τέτοια κίνηση εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο γιατί βάζει τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες. Το πρόβλημα για το Μαξίμου είναι ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προσφυγή σε κάλπες εν µέσω κορωνοϊού και µε ανοιχτά τα καυτά θέματα.

Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στήνει κάλπες την ώρα που ο σουλτάνος αλωνίζει στο Αιγαίο. Βέβαια αν μετά από ένα μήνα διαπιστωθεί ύφεση στον κορωνοϊό και η Ελλάδα συρθεί σε ένα διάλογο εφ’ όλης της ύλης µε την Τουρκία, τότε μπορούν να στηθούν και κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση ο Σεπτέμβριος θα είναι θερμός και καθοριστικός για τις πολιτικές εξελίξεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.