Ο «σημιτικός» Ιωακειμίδης ζητά τα «ρέστα» από τον Δένδια που… «τσάντισε» τους Τούρκους

Σε σχόλιό του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», που τιτλοφορείται «Πέντε άβολες αλήθειες», ο «σημιτικός» Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρεσβευτής και σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών επί «χρυσής εποχής» εκσυγχρονιστάν και προσωπικός σύμβουλος του Κώστα Σημίτη, εγκαλεί εμμέσως και εντέχνως τον Νίκο Δένδια ότι «τσάντισε» την Τουρκία.

Ο κ. Ιωακειμίδης έγραψε:

«Η συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου είναι μια καθ όλα νόμιμη και ισορροπημένη συμφωνία. Αλλά το timing της υπογραφής της λίγες μέρες πριν από την έναρξη του διερευνητικού διαλόγου με την Τουρκία υπήρξε επιεικώς άστοχο. Εκτροχίασε τη διαδικασία. Ελπίζω να μη τη ματαίωσε».

Δηλαδή πότε θα ήταν το… κατάλληλο «timing»; Στις καλένδες; Η ελληνική εξωτερική πολιτική, κατά τον κ. Ιωακειμίδη, μάλλον πρέπει να εξαρτάται από τα «γούστα» και τα «timing» της Καγκελαρίας και του Λευκού Σαραγιού;

Οι σημερινές εξελίξεις, με την ευθεία και καθαρή στήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα και την ανακοίνωση συνάντησης ΔένδιαΠομπέο εκπέμπουν σαφές μήνυμα ότι ο Νίκος Δένδιας διατηρεί αγαστές και υψηλές σχέσεις με τους αληθινούς συμμάχους της χώρας και γνωρίζει απολύτως το εθνικό σχέδιο. Οι νουθεσίες περιττεύουν.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιωακειμίδης έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed και αρνητικά στη συμμαχία με το Ισραήλ.

Παρόμοιες απόψεις με του κ. Ιωακειμίδη εκφράζουν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ (είδατε κάτι «οριζόντιες διασυνδέσεις»;) και οι εκσυγχρονιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.