Συνεχίζεται η οργή για το σκάνδαλο Θεοχάρη

Οργή για την ένταξη των Airbnb στο «Τουρισμός για όλους» -Στα κάγκελα οι ξενοδόχοι των μικρών καταλυμάτων

«Χαριστική βολή» για τα μικρά τουριστικά καταλύματα αποτελεί η ένταξη των καταλυμάτων τύπου Airbnb στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». «Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο. Τη στιγμή που ένας ολόκληρος κλάδος παλεύει να επιβιώσει, λανθασμένοι χειρισμοί τον οδηγούν στο χείλος του γκρεμού» λέει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) Παναγιώτης Τοκούζης.

Σύμφωνα με τη ΣΕΤΚΕ, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ήταν η μόνη ελπίδα για πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να καλύψουν ένα μικρό μέρος των χαμένων διαμονών και πληροτήτων τους τη φετινή, πιο δύσκολη τουριστική σεζόν των τελευταίων χρόνων. Δυστυχώς, τα εμπλεκόμενα υπουργεία έκριναν σωστό την «πίτα» των διαμονών του προγράμματος να τη μοιράσουν και στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα οποία λειτουργούν χωρίς να είναι απαραίτητο να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και, φυσικά, χωρίς να έχουν τα οικονομικά βάρη τα οποία επωμίζονται τα νομίμως λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα. Ειδικά για τα δεύτερα, εφέτος είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως ΔΕΚΟ, προκαταβολή φόρου εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές, τέλη επιτηδεύματος, φόρος διαμονής, καταβολή ΦΠΑ, έξοδα λογιστή κ.ά. Μάλιστα, τη φετινή σεζόν για να λειτουργήσουν επιβαρύνθηκαν με ένα επιπλέον σημαντικό κόστος προκειμένου να συμμορφωθούν με τα αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής έναντι του κορονοϊού.

«Αντί να υποχρεώνονται όλοι όσοι ασχολούνται με την τουριστική διαμονή να κάνουν έναρξη στην Εφορία και να εκδίδουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας, η πολιτεία συνεχίζει, ακόμη και τη δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας, να εντείνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και να δημιουργεί μια τεράστια ανισορροπία στην εγχώρια αγορά της φιλοξενίας/διαμονής» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.