Κορονοϊός: Πότε ανοίγουν τα σχολεία και πώς θα λειτουργήσουν

Ποια είναι τα πιθανότερα σενάρια

Το μέλος του ΔΣ ΟΛΜΕ, κ. Κωνσταντίνου και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλούν στο Open για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων τη νέα χρονιά.  Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «πρέπει πρώτα να περάσει ο Αύγουστος και να δούμε τα κρούσματα και πώς έχουμε πάει». «Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα, τα σχολεία κανονικά θα πρέπει να ανοίξουν.Από εκεί και πέρα αν χρειαστεί να βάλουν τα παιδιά μάσκες, θα τις βάλουν αλλά αυτό θα το δούμε τέλος Αυγούστου, βλέποντας τα επιδημιολογικά δεδομένα», αναφέρει.

Σε περίπτωση που τα δεδομένα για τη διασπορά του κορονοϊού είναι αρνητικά, δεν γίνεται να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά τα παιδιά θα πηγαίνουν πιθανότατα σε ομάδες, όπως είχε γίνει και την περίοδο του Μαΐου. «Θα εξεταστούν διάφοροι τρόποι για το άνοιγμα των σχολείων» είπε η κ. Παγώνη.

Ο κ. Κωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ ΟΛΜΕ, υπογράμμισε ότι ακόμη δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα. «Πριν δέκα μέρες η υπουργός ανακοίνωσε ότι μπορεί να ανοίξουν με δύο τρόπους τα σχολεία, ο ένας τρόπος είναι να βρίσκονται όλοι οι μαθητές στην τάξη με αυξημένα μέτρα προστασίας και ο δεύτερος τρόπος είναι εκείνος με τον οποίο λειτούργησαν τα σχολεία μας από τον Μάιο και μετά, δηλαδή οι μισοί μαθητές την μία ημέρα και οι άλλοι μισοί την επόμενη». Όσον αφορά στον πρώτο τρόπο, τόνισε ότι δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις δεδομένων των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το σενάριο να υπάρχουν δυο βάρδιες – πρωινή και απογευματινή- δεν είναι τόσο πιθανό καθώς θα δυσκόλευε πολύ τον οικογενειακό αλλά και τον σχολικό και διδακτικό προγραμματισμό

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, μετά τις 20 Αυγούστου θα συναντηθεί η ΟΛΜΕ με την υπουργό Παιδείας ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση. Το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είναι στις 7 του Σεπτέμβρη, αν θα αλλάξει αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τις επιτροπές του υπουργείου Υγείας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.