Στην πολιτική Ντόρας-Ροζάκη με «σβηστές μηχανές» ψυχής…

Η στρατηγική των τετελεσμένων είναι αναμφίβολα το άλφα και το ωμέγα της τουρκικής Εξωτερικής πολιτικής.Σε αυτό αποσκοπούν η προκλητικότητα και η ανάληψη παράνομων πρωτοβουλιών εκ μέρους των Τούρκων στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, όπου είναι φανερή η προσπάθειά τους να καλλιεργούν καθημερινά τον ελληνικό φόβο με τη συνεχή αεροναυτική παρουσία τους στην περιοχή.

Είναι φανερή η προσπάθειά τους να εμπεδώσουν στους Έλληνες και τους ξένους ότι έχουν υπό τον στρατιωτικό έλεγχό τους τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου, Κρήτης, Κύπρου και λιβυκών ακτών. Τον ίδιο σκοπό υπηρετεί και η εμμονή τους στη διεκδίκηση της θαλάσσιας περιοχής νοτίως των νήσων Καστελλόριζου-Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου και Κρήτης.

Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και το διαρκώς επαναλαμβανόμενο μήνυμά τους στα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη που πλέουν στο Αιγαίο, με το οποίο καλούν πλοιάρχους και αλιείς να ανταποκριθούν σε ώρα ανάγκης στην κλήση του Τουρκικού Ναυτικού:

– This is Turkish Navy. Turkish navy maintenance watch on channel 16 continuously and have permanent presence in AEGEAN Sea and Eastern Mediterranean. If any merchant ship or fishing boat need assistance it is kindly requested to contact” (Εδώ Τουρκικό Ναυτικό. Το Τουρκικό Ναυτικό εκπέμπει απ’ το κανάλι 16 και έχει συνεχή και μόνιμη παρουσία ΑΙΓΑΙΟ και την Ανατολική Μεσόγειο. Αν κάποιο εμπορικό πλοίο ή αλιευτικό σκάφος χρειάζεται βοήθεια, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε).

Είναι ηλίου φαεινότερο πλέον ότι μετά την επέμβαση στη Συρία, όπως είχε προαναγγείλει ο Ταγίπ Ερντογάν, οι Τούρκοι έριξαν όλο το βάρος τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Κι αυτό όχι τυχαία, αφού ο στόχος τους είναι τριπλός:

1. Να αποκόψουν απ’ τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (τουλάχιστον) που είναι κοντύτερα στις ακτές τους και 2. Να οικειοποιηθούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα που κρύβει σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου, τα οποία σε συνάρτηση με εκείνα του Leviathan και του Tamar (στη Μεσόγειο, ανοικτά των ακτών του Ισραήλ) θα διαφοροποιήσουν υπέρ της Τουρκίας την γεωπολιτική θέση της στην περιοχή και

3. Να οικειοποιηθούν την ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και, εκφοβίζοντας με τρίτο Αττίλα τους Κύπριους, να ολοκληρώσουν το έργο του ’74 ελέγχοντας το νησί.

Σε όλα αυτά η δική μας απάντηση είναι: αδράνεια, ανοχή, κατευνασμός, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, σύμφωνα με τις συστάσεις για αποκλιμάκωση και συνεννόηση με τους Τούρκους που μας κάνουν Γερμανοί και Αμερικανοί.

”Φίλοι” και ”σύμμαχοι” αμφότεροι, οι οποίοι μας εκπέμπουν από καιρό και εξακολουθητικά σενάρια τρόμου που εκπονούνται σε βάρος μας, για να μας οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα και χωρίς ελπίδα στη Χάγη, αφού πετύχουν προηγουμένως να εμφιλοχωρήσουν εντός μας – δια των εδώ οργάνων προπαγάνδας τους – την πίστη στο αναπόφευκτο και το μοιραίο.

– Η ρήξη με την νεοοθωμανική Τουρκία είναι κάτι αδιανόητο λένε και παίρνουν – όπως πάντα – το μέρος της.

Το μέρος της Δύναμης της Πυγμής, δηλαδή, που θα διασφαλίσει σε βάθος χρόνου τα δικά τους οφέλη. Όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι θα τους εξασφαλίσει ”πολύτιμο στρατηγικό βάθος στα συμφέροντά τους” στην Ανατολία.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να… αποτρέπει η Γερμανία ένοπλη ελληνοτουρκική σύγκρουση στο Καστελόριζο – σύμφωνα με την Bild (πληροφορία που διέψευσαν ωστόσο γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι μέσω του Spiegel) – και να μιλούν οι ΗΠΑ για ”αμφισβητούμενα νερά” γύρω από το νησί μας. Πράγμα που έκανε τον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή του Δημοκρατικού κόμματος Ρόμπερτ Μενέντεζ να εκραγεί και να γράψει στο Twitter του:

Ας είμαστε ξεκάθαροι – η μόνη χώρα που ”αμφισβητεί” αυτά τα ύδατα είναι η Τουρκία. Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι μόνο η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την ένταση γι’ αυτά.

Ναι, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι ένας φιλέλληνας που βάζει κάτω χίλιους ”προθύμους” δικούς μας, της κάστας των Ανανιστών. Αυτών που θέλουν να πάμε στη Χάγη για να ηττηθούμε χωρίς τουφεκιά, όπως στις Πρέσπες.

Αυτών (πολιτικών, διπλωματών, πανεπιστημιακών, διανοούμενων και δημοσιογράφων) οι οποίοι δεν μπόρεσαν να χωνέψουν ποτέ το ”ΟΧΙ” του Τάσσου Παπαδόπουλου και έκαναν ό,τι μπορούσαν έκτοτε για να μας απενεργοποιήσουν εθνικά, κολλώντας ετικέτες και στερεοτυπικά προσωνύμια στους… ”εθνικιστές Πρεσπομάχους” που υπερασπίστηκαν τα δίκαια της Μακεδονίας μας.

Σύμμαχός τους στον ”αφελληνισμό” μας ήταν η οκταετής μνημονιακή δυσπραγία μας, στην οποία προστέθηκαν τελευταία οι φόβοι για την πανδημία που αποδυνάμωσαν περισσότερο τη διάθεσή μας να αντιδράσουμε και να αναδείξουμε τα εθνικά αντανακλαστικά μας.

Μας αποδυνάμωσαν, μας απονεύρωσαν προπαγανδιστικά, έτσι που να αφεθούμε χωρίς αντιστάσεις στο ”μοιραίο”, στο ”αναπόφευκτο” της τουρκικής πρωτοκαθεδρίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Μας πάνε στη Χάγη με κλειστές μηχανές απ’ τις απανωτές απογοητεύσεις, και τη ραγιαδίστικη νοοτροπία και ηττοπάθεια που μας έχουν εμφυτεύσει.

Έτσι φτάσαμε ξέπνοοι, με πεσμένο εθνικό φρόνημα και χωρίς εθνική ομοψυχία στο ”τώρα” της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τροχοδρομεί εγκληματικά στην πολιτική Ντόρας – Ροζάκη. Στην πολιτική των…”φιλειρηνιστών”, που θέλουν να μας καθίσουν σε Τραπέζι διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, έστω και αν αναγνωρίζουν οι ίδιοι ότι ”η τεχνική ισχύος της ΔΕΝ προσφέρεται για συμβιβασμούς” κι ότι ” τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου…”

Και όχι μόνο, θα έλεγα συγκρατημένα κι όχι κινδυνολογικά. Και για να απαντήσω σ’ αυτούς (πολίτες και δημοσιογράφους) οι οποίοι μιλούν για ”αντικυβερνητικά παπαγαλάκια” και για άλλα λυπηρά συναφή (κρίνοντας, ίσως, εξ ιδίων τα αλλότρια) τα οποία στοχεύουν στους ασυμβίβαστους που έχουν το θάρρος να αποκαλύπτουν τα όσα παρασκηνιακά συμβαίνουν σε βάρος του Ελληνισμού σε Αιγαίο και Θράκη:

– Οι κύριοι εκπρόσωποι της πολιτικής, διπλωματικής και πνευματικής ελίτ των προθύμων καλλιεργούν το φοβικό σύνδρομο του πολέμου πατώντας πάνω στην οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια των εξουθενωμένων απ’ τα μνημόνια Ελλήνων, για να τους εξοικειώσουν με την παραίτηση και την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να σηκώσει ”λευκή πετσέτα” προ ή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας στη Χάγη.

Την απόφασή της, μ’ άλλα λόγια, να οδηγήσει τους Έλληνες – με ”σβηστές μηχανές ψυχής”, λόγω ανύπαρκτης προετοιμασίας – σε δεύτερη (μετά τις Πρέσπες) εθνική ήττα…

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.