Τράγκας: Η οικογένεια Ρότσιλντ, ο «Ερημίτης Πλους» και αυτοί που «αρρώστησαν» την οικονομία στο νησί των Φαιάκων

Το καΐκι μετέφερε στο Καλάμι μόνο ένα ζευγάρι τουριστών. Αναδουλειές. Covid-19. Ο μεσήλικας ιδιοκτήτης που βγάζει το ψωμί του πηγαίνοντας τους ξένους από κόλπο σε κόλπο στο νησί των Φαιάκων με πλησίασε στην ταβέρνα του Θωμά και κουνώντας το κεφάλι του μου είπε: « αυτός ο άνθρωπος θα μας αρρωστήσει όλους… δεν είναι καλά…». Είναι η πρώτη φορά που η Κέρκυρα παρουσιάζει τέτοια τουριστική κίνηση.

Ο Τζέικομπ Ρότσιλντ (85ετών) της γνωστής δυναστείας που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών στην τράπεζα της Ελλάδος, κάνει παρέα τους ψαράδες της περιοχής. Λατρεύει το νησί της Ναυσικάς, κόρης του Αλκίνοου, που κράτησε για πολύ καιρό στο κρεβάτι της τον Οδυσσέα. Ο Τζέικομπ και ο Έντμοντ στη Γενεύη ελέγχουν τις κυβερνήσεις και την πολιτική κατάσταση σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Ο Εμανουέλ Μακρόν δούλευε αρκετά χρόνια για λογαριασμό τους. Όπως λένε στη Γαλλία είναι στενά δεμένος μαζί τους. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι υπόλογος των μετόχων της τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή της οικογένειας Ρότσιλντ.

Οι ντόπιοι στο νησί με το μεγάλο πολιτισμό και την αγάπη στη μουσική, αγαπάνε την οικογένεια που δίνει ψωμί σε δεκάδες Κερκυραίους ασχολούμενους με τα κτήματά της στην περιοχή μεταξύ του Αγίου Στέφανου και της Κερασιάς. Σχεδόν κάθε χρόνο, μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έρχονται με θαλαμηγούς και φιλοξενούνται από την οικογένεια Τζέικομπ Ρότσιλντ. Πότε ο Κάρολος, πότε η Καμίλα, παλαιότερα η Νταϊάνα και ένα πλήθος διασήμων προσωπικοτήτων έκαναν διακοπές στην περιοχή πάνω σε υπερπολυτελή γιότ ή στους περίφημους ξενώνες των Ρότσιλντ. Ολόκληρη η βόρεια Κέρκυρα και ειδικά το τμήμα μεταξύ Κουλούρας και Κασσιόπης κατοικείται από Βρετανούς (επιχειρηματίες ή διανοούμενους) που έχουν ιδιόκτητα σπίτια ή νοικιάζουν βίλες από γνωστές διεθνείς βρετανικές εταιρίες. Μάλιστα, χαριτολογώντας πολλοί Άγγλοι διανοούμενοι που έχουν ταυτιστεί με την περιοχή την ονομάζουν «Κένσιγκτον on the sea» ή «Τσέλσι on the sea».

Δυστυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός με πρωτοφανή δεξιοτεχνία καταστρέφει όλες τις σχέσεις μας στον διεθνή περίγυρο (διπλωματικές και οικονομικές) και υπακούει μόνο στις οδηγίες της Καγκελαρίας και στα καιροσκοπικά συμφέροντα που έρχονται σε επαφή με τη Σαγράδα Φαμίλια.

Όλη αυτή η ιστορία με την πώληση της έκτασης του Ερημίτη στο fund NCH Capital, έχει αναστατώσει τη ζωή των κατοίκων της βόρειας Κέρκυρας. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα που δεν αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν φτάνει στο σημείο ο 49χρονος Νατ Ρότσιλντ ( γιός και εκ των κληρονόμων του Τζέικομπ) να ανεβάζει tweet αμέσως μετά την επίσκεψη του κου Μητσοτάκη και να λέει ότι ο πρωθυπουργός «είναι ανόητος», αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε, πόσο βλαπτική είναι η ιστορία του Ερημίτη για τα συμφέροντα της χώρας. Η βόρεια Κέρκυρα είχε πάντα μία ιδιότυπη οικονομία, λόγω της παρουσίας των Βρετανών. Πάντα οι Κερκυραίοι είχαν καλό εισόδημα, γιατί εφοδίαζαν τις βίλες με προϊόντα ή εργάζονταν στους κήπους των επαύλεων ή πρόσεχαν τα μεγάλα κτήματα των πλουσίων οικογενειών. Επίσης έκαναν real estate ή ασχολούμενοι κυρίως με επιχειρήσεις εστίασης έβγαζαν το ψωμί τους και έφτιαχναν περιουσίες. Εκτός από την οικογένεια Ρότσιλντ στην περιοχή έζησε δεκαετίες ολόκληρες πριν τυφλωθεί και αποσυρθεί, ο αδελφός του Ανιέλι, ενώ ενδιαφέρθηκαν και αγόρασαν Κερκυραϊκά παλιά αρχοντικά ορισμένοι Γερμανοί, Ιταλοί και Ρώσοι εκατομμυριούχοι.

Από την εποχή που ο Τζέιμς Μποντ γύρισε το φιλμ « for your eyes only» (Ρότζερ Μουρ) στα στενά ανάμεσα στην Κασσιόπη και στη γειτονική Αλβανία, η περιοχή ανέβηκε πάρα πολύ, παρά το γεγονός ότι διάφορες κυβερνήσεις δεν θέλησαν ποτέ να φτιάξουν ένα δρόμο της προκοπής από την Κέρκυρα έως τη Ρόδα. Όλος ο δρόμος ( που κατασκευάστηκε την εποχή της Χούντας από τη ΜΟΜΑ) είναι ιδιαίτερα στενός και επικίνδυνος. Όταν πέφτει το σκοτάδι είναι πραγματικά παγίδα. Κανένας πολιτικός, με καμία κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκαν για διαπλάτυνση και βελτίωση αυτού του δρόμου. Παρ’ όλες τις απαλλοτριώσεις που έγιναν στο παρελθόν, ουδείς σκέφτηκε ότι η περιοχή αυτή συγκεντρώνει χιλιάδες Βρετανούς, Σκοτσέζους και Ιταλούς κάθε καλοκαίρι.

Επί δεκαετίες (παρά τις απαλλοτριώσεις που είχαν γίνει σε προμεταπολιτευτικούς χρόνους) άφησαν το ίδιο απαράδεκτο οδικό δίκτυο, το οποίο δεξιά και αριστερά «διακοσμείται» κάθε χρόνο από γιγαντιαίους λόφους σκουπιδιών που μυρίζουν μέχρι τα … Τίρανα!!

Όσα είπε ο πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος τον Ερημίτη, χαρακτηρίζονται από τους κατοίκους της περιοχής: «βλακώδη και ασυνάρτητα». Το ίδιο και όσα κατά καιρούς λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ΝΔ είπε με έμφαση μεταξύ άλλων ότι « έτσι και αλλιώς, η έκταση αυτή θα καιγόταν από κάποια πυρκαγιά» επομένως, καλώς δόθηκε στο fund της NCH Capital.
Φυσικά κατάφερε να στρέψει και την οικογένεια Ρότσιλντ εναντίον της Ελλάδος. Λογικά θα έπρεπε να ρωτήσει τον υπουργό Εξωτερικών του, τον Κερκυραίο Νίκο Δένδια πριν πάει στον Ερημίτη. Έπρεπε να ρωτήσει μήπως ο υπουργός του, εξακολουθεί να είναι δικηγόρος του Τζέικομπ Ρότσιλντ. Η οικογένεια του μεγαλοεπιχειρηματία έχει πολλές άκρες παγκοσμίως και έχει αντιδράσει ( όχι εμφανώς) στις απόπειρες αλλαγής του φυσικού περιβάλλοντος στη βόρεια Κέρκυρα. Ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το γνωρίζει.

Επίσης, είναι ανόητοι όσοι πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει η επένδυση και ότι θα κερδίσει η περιοχή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης με όσα είπε έκανε μεγάλη ζημιά, τόσο στο νησί, όσο και στη ΝΔ. επειδή μάλιστα είναι υπουργός Ανάπτυξης θα έπρεπε να λάβει υπόψη του το συσχετισμό δυνάμεων, μεταξύ του fund της Capital και της οικονομικής επιρροής των Ρότσιλντ. Κυρίως όμως, έπρεπε να λάβει υπόψη του τις μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων – μελών της οργάνωσης «Ερημίτης Πλούς» που θέλουν να παραμείνει ανέπαφη και αλώβητη η περιοχή τους. Τόσο το ξενοδοχείο, όσο και το εκτεταμένο real estate ( κατασκευή και πώληση σπιτιών) που θέλει να κάνει η εταιρία, είναι ανεπιθύμητα στην περιοχή και θεωρούνται καταστροφικά για την υπάρχουσα και εγκατεστημένη επί σειρά δεκαετιών, οικονομική ζωή.

Ο σημερινός πρωθυπουργός θεωρείται από πολλούς κατοίκους της περιοχής «νοσηρός», «ακραίος» και «ανόητος», όπως τον χαρακτήρισε ο Νατ. Το lockdown, τα ακραία μέτρα των επιχορηγούμενων από πολυεθνικές λοιμωξιολόγων, έφεραν τεράστια οικονομική καταστροφή στο υπέροχο νησί των Φαιάκων. Μετά τις 15 Ιουλίου άρχισαν να κινούνται κάπως οι ταβέρνες στο Καλάμι, στον Άγιο Στέφανο, στην Αχαραύη και στη Ρόδα. Επίσης, η «Τούλα» στο Αγνί και τα άλλα γκουρμέ – Κερκυραϊκής κουζίνας ρεστοράν παλεύουν για να μαζέψουν κάποια χρήματα, προκειμένου να πληρώσουν υποχρεώσεις. Οι παραλίες, τις καθημερινές, είναι άδειες από κόσμο. Οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη ακούστηκαν ως ασυνάρτητα λόγια ανόητου ανθρώπου. Η Ναυσικά περίμενε έναν Οδυσσέα αλλά της προέκυψαν… Κυριάκος και Άδωνις.

Κάποια στιγμή θα πρέπει ο πολύς κος Δένδιας να εξηγήσει στον γερμανομαθή πρωθυπουργό τη διαφορά της παστιτσάδας από το σοφρίτο και της ακραίας νεοφιλελεύθερης σκέψης από εκείνης των Κερκυραίων του «Ερημίτη Πλούς». Επίσης, ο ενισχυόμενος δικηγόρος του Τζέικομπ πρέπει να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το πόσο αγαπάει την Κέρκυρα ο Νατ Ρότσιλντ ( ο κληρονόμος) και πόσο ζημιά κάνει η κόντρα με την οικογένεια και κυρίως με τον Κερκυραϊκό λαό.

*Το άρθρο του Γ. Τράγκα δημοσιεύεται στην “Δημοκρατία” (27/07/2020)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.