Πλέον και στο κινητό η ληξιαρχική πράξη θανάτου – Ποια άλλα δικαιολογητικά εκδίδονται ψηφιακά

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η υπηρεσία έκδοσης του αποσπάσματος ληξιαρχικής πράξης θανάτου από τον υπολογιστή ή το κινητό μέσω της πλατφόρμας reg.services.gov.gr. Το συγκεκριμένο δικαιολογητικό εμπλουτίζει τη λίστα των εγγράφων που εκδίδονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας από τις αρχές Ιουνίου 2020, ενώ αναμένεται να τεθεί σύντομα σε παραγωγική λειτουργία και η υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών. Διευκρινίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα προς έκδοση αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων είναι όσα έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί μετά τις 8 Μαΐου 2013. Για τα προγενέστερα αυτής της ημερομηνίας αποσπάσματα πρόκειται να ανακοινωθεί εναλλακτική διαδικασία έκδοσης.

Η διαδικασία της έκδοσης είναι εξαιρετικά απλή και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των κωδικών του Taxisnet- αυτονόητα μόνο από τα μέλη της οικογενειακής μερίδας του θανόντα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”. Τα δικαιολογητικά του δημοτολογίου και του ληξιαρχείου που μπορούν πλέον να εκδίδουν από τον υπολογιστή ή το κινητό τους οι πολίτες, χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε κάθε αρμόδια υπηρεσία ή σε ΚΕΠ είναι τα εξής:

– Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης- Το πιστοποιητικό της γέννησης

– Το πιστοποιητικό Ιθαγένειας

– Το απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης γέννησης για πράξη που έχει εκδοθεί ή μεταβληθεί από τις 8/5/2013 και μετά

– Το απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης γάμου

– Το απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης για πράξη που έχει εκδοθεί ή μεταβληθεί από τις 8 Μαΐου 2013 και μετά.

– Το απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, μέσω του reg.services.gov.gr οι πολίτες από τις αρχές του Ιουνίου 2020 έχουν εκδώσει και έχουν παραλάβει στον υπολογιστή ή το κινητό τους περισσότερα από 150.000 ληξιαρχικά και δημοτολογικά δικαιολογητικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.