Tσίπρας στη συζήτηση για το πόρισμα της Προανακριτικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να διεξαχθεί σήμερα η συζήτηση για τη παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου, σαν να είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σαν να είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη της θερινής ραστώνης του Ιούλη. Κι όμως δεν είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη.

Από χθες έχει βγει στο ΝΑ Αιγαίο όλος ο Τουρκικός στόλος. 45 και πλέον πολεμικά πλοία βρίσκονται Νότια της Ρόδου. Για να επιχειρήσουν υποστηρικτικά σε έρευνες του Τουρκικού ερευνητικού Ούρους Ρέις, που έχουν προαναγγελθεί σε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και όχι σε αμφισβητούμενα νερά.

Και η κυβερνητική πλειοψηφία κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα για να συνεχίσει απτόητη το θεάρεστο έργο της. Να δικάσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Και να διχάσει τον ελληνικό λαό.

Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή, να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Να ενημερώσει τη Βουλή. Να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Να ζητήσει έκτακτη σύγκληση, εκ νέου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν έστω και εκ των υστέρων κυρώσεις στην Τουρκία.

Θα αναμένω την παρουσία του Πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο. Και επιφυλάσσομαι να λάβω εκ νέου τον λόγο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.