Μετά το φιάσκο της συνόδου, εκλογές σε κλίμα εμφυλίου

Με ποδοσφαιροποιημένη πολιτική, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να παίξει το χαρτί των πρόωρων εκλογών.

Τα γεγονότα στην σύνοδο όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει, εξελίσσονται σε Βατερλώ για την Ελλάδα. Οι ευρωπαίοι ηγέτες φέρονται στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ίδια απαξίωση που φερόντουσαν στον Γιώργο Παπανδρέου το 2011.

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πανίσχυρος στο εσωτερικό της χώρας, διότι η ακραία φτώχεια που αναμένεται αλλά και οι επικίνδυνες καταστάσεις τα εθνικά θέματα είναι ακόμα προ των πυλών.

Δύο κινήσεις της τελευταίας στιγμής λοιπόν που επέλεξε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει ότι το χαρτί των πρόωρων εκλογών είναι στο τραπέζι, και μάλιστα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης που θα παραπέμπουν σε εμφύλιο. Ακολουθώντας την συνταγή του πατέρα του, όταν απέναντί του είχε τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η πρώτη κίνηση είναι η παρέμβαση που έκανε για το Μάτι. Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή, ο πρωθυπουργός παρ’ ότι στην σύνοδο, επέλεξε να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση, αναζωπυρώνοντας τις ημέρες του 2018.

Δεύτερη κίνηση είναι η απόφασή του να μιλήσει την Τετάρτη στην ολομέλεια για το πόρισμα της προανακριτικής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Παρότι όλο αυτό το διάστημα είχε αποφασίσει να μην εμπλακεί καθόλου στην πορεία της προανακριτικής, δίνοντας εντολή μάλιστα σε όλο το υπουργικό συμβούλιο να απέχει από τα έδρανα!

Αυτό τώρα αλλάζει και φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει την ευθεία σύγκρουση με ανάδειξη των σκανδάλων υπαρκτών και μη και τραγικές στιγμές όπως το Μάτι. Η επιλογή του αυτή δείχνει πρόωρες εκλογές, όπου αφού δεν υπάρχει άρτος, θα μιλήσουν τα θεάματα.

Το επίφοβο είναι ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει αυτή την τακτική σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή των εθνικών θεμάτων, όπου απαιτείται ομοψυχία. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία κέρδισε μόνο όταν οι έλληνες ήταν διχασμένοι.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.