Απίστευτο:Τραπεζικοί ομολόγησαν 700 θαλασσοδάνεια επι Σημίτη και αθωώθηκαν ΟΛΟΙ ,γιατί ομολόγησαν μεν, δήλωσαν δε αθώοι λόγω πολιτικής της Τράπεζας!

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οχι μία,αλλά έξη(6)φορές η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είπε στις 13 Ιουλίου,ώρα 11.30,στην κρατική τηλεόραση ότι “ζούμε στην εποχή της διαφάνειας και όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στο νόμο και δεν παίζει ρόλο η οικονομική κατάσταση καθενός”.

Είναι έτσι τα πράγματα;

Στην διεθνή σκηνή μπορεί να ζούμε τέτοιες ισότητες και να γίνονται φοβερές αποκαλύψεις για την βρόμικη πλευρά επωνύμων,όπως παντοδύναμοι πολιτικοί,τύπου Τραμπ και Κλίντον,παντοδύνα,οι επιχειρηματίες,όπως οι Ουάίνστάϊν,Επστάϊν κ.α.βραβευμένοι με Οσκαρ ηθοποιοί,όπως ο Τζόνι Ντεπ να μπαίνουν φυλακή κορυφαίοι τραπεζίτες,όπως αυτοί των τραπεζών στις ΗΠΑ,αλλά εδώ είναι ακόμα Βαλκάνια και ας λέει η Υπουργός διάφορα φληναφήματα ,ότι είμαστε ίσοι έναντι του νόμου.

Στην Ελλάδα των Βαλκανίων ,οι ισχυροί του χρήματος έχουν αλώσει και τις βασικές αρχές δικαστικών αποφάσεων.

Μέχρι πριν 8-10 χρόνια οι δικαστές αξιολούσαν τις αποδείξεις,τις βάσιμες μαρτυρικές καταθέσεις και έναντι αυτών δεν είχε σχεδόν καμία σημασία τι έλεγε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Σήμερα ορισμένες δικαστικές αποφάσεις από τα όσα οι ίδιες γράφουν φαίνεται ότι πηγαίνουν στο άλλο άκρο χωρίς αιδώ,χωρίς ντροπή,και το κυριότερο χωρίς έλεγχο.

π.χ.στο Πενταμελές Εφετείο ορίζουν στις 3 Ιουλίου 2020 εκδίκαση υπόθεση την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ημέρα της παραγραφής της.

Υπήρχαν οκτώ(8)μάρτυρες κατηγορίες εκ των οποίων 3 αστυνομικοί που έπρεπε να εξηγήσουν γιατί φέρθηκαν στην υπόθεση σαν ερασιτέχνες παδικού σταθμού.

Δεν παρουσιάστηκε ούτε ένας(1) και το δικαστήριο διάβασε τις έωλες καταθέσεις τους απο την προδικασία.

Κατηγορούμενος εφοριακός που στρίμωξε άγρια μια επιχείρηση της νύχτας και των βρόμικων διαδρομών με υψηλή προστασία τόση ώστε να μένει ανέλεγκτη.

Δεν μέτρησε ούτε στο ελάχιστο η απολογία του,μέτρησαν οι καταθέσεις των απόντων,απορρίφθηκε το αίτημά του να ορισθεί η δίκη νωρίτερα και να έρθουν οι μάρτυρες να εξηγήσουν τις ανεξήγητες ενέργειές τους

Στο ίδιο δικαστήριο(Πενταμελές Εφετείο) στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 γίνεται δίκη με πολλούς κατηγορούμενους,μεταξύ αυτών και τραπεζικούς.

Ο μάρτυρας τραπεζικός λέει για τον κατηξγορούμενο συνάδελφό του:

“είχε ξεφύγει η κατάσταση τότε δηλαδή 2002-2004.Υπήρχε μεγάλο κυνήγι να δώσουμε όσο πιο πολλά δάνεια…σε ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα μας ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΚΟΒΕΙ δάνεια…Τα εγκρίναμε και τα επισφαλή σε μεγάλο βαθμό,όπως τα θαλασσοδάνεια…Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των Τραπεζών…Ο κατηγορούμενος μπορούσε να κάνει έλεγχο στα δικαιολογητικά,αλλά αυτό θα σήμαινε καθυστέρηση ,θα σταματούσε η ροή δανείων και θα τον άλλαζαν από τη θέση του…σε κάθε στεγαστικό δάνειο που εγκρινόταν από την Εθνική εγκρινόταν παράλληλα και ένα καταναλωτικό δάνειο ΧΩΡΙΣ να το ζητήσει ο δανειολήπτης…τα καταναλωτικά δάνεια αυτά τα έδινε ο προϊστάμενος της καταναλωτικής πίστης καθ υπέρβαση…

τις εκτιμήσεις των ακινήτων έπρεπε να τις κάνει το υποκατάστημα Πάτρας,αλλά τις έκανε το υποκατάστημα Δάφνης και απείχαν απο την πραγματική αξία…

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του είπε ότι δεν έκανε έλεγχο,ούτε τηλεφωνικό για να μην καθυστερήσει τις χορηγήσεις δανείων με επαλήθευση στοιχείων γιατί αυτή ήταν η πολιτική της τράπεζας…”

Δηλαδή ο κατηγορούμενος τραπεζικός ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ τις πράξεις του και οι μάρτυρες διευθυντές και προϊστάμνεοί του ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Ιεραρχίας της Τράπεζας στη χορήγηση 700 δανείων που εξέταζε αυτό το δικαστήριο.

Ομολόγησαν ότι παραβίασαν ακόμα και τον έλεγχο των ακινήτων από μηχανικούς της Δάφνης,αν και θα έπρεπε να ελέγξουν μηχανικοί της Πάτρας,όπου ήταν τα ακίνητα.

Αυτά δεν μπορούσε να τα υποδείξει κανείς ιδιώτης,παρά μόνο εσωτερικά απο την Τράπεζα.

Ο κατηγορούμενος λοιπόν είπε στην απολογία του ότι τα έκανε όλα αυτά για να μην χάσει τη θέση στο υποκατάστημα,ώς και να είναι καταστροφή να φύγει απο τη Δάφνη και να πάει στο…Σύνταγμα ή στη Γλυφάδα…

Και το δικαστήριο είπε στην απόφασή του

“Αφού τα λέει ο κατηγορούμενος έτσι είναι.Αθώος”!!!Και μαζί του αθώοι ΟΛΟΙ στην Ιεραρχία!!!

Δικαστήριο Μεσολόγγι αθώωσε κατηγορούμενο για πλαστογραφία καραμπινάτη και πάλι γιατί στην απολογία του είπε ο κατηγορούμενος ότι είναι …αθώος !Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφισε, γιατί η πλαστρογραφία διαπιστώθηκε απο επιστήμονα πραγματογνώμονα,αλλά πάει και το παλιάμπελο…

Η ισότητα έναντι του νόμου που λέει η υφυπουργός είναι κολοκύθια με τη ρίγανη ή ρίγανη με κολοκύθια κύριοι της πολιτικής και της Δικαιοσύνης;

(ΠΗΓΗ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.