Εξωτερική Πολιτική για τα ελληνοτουρκικά; Άσ’ το για μια άλλη φορά

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς

*** Γίνεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, να εκτιμά και να το λέει δημόσια πως η Τουρκία δεν θα μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφιά και ένας κορυφαίος υπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ν’ αποκαλύπτει πως την περιμένανε την απόφαση;

Γίνεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κι αυτό αποδεικνύει πως δεν υπήρχε κανένα πλάνο σχετικό για το θέμα. Δεν το σχολίασαν ποτέ δημόσια και πιθανότατα δεν το έθεσαν ποτέ και στο τραπέζι, πίσω από τις κλειστές πόρτες.

*** Ο υπουργός Ανάπτυξης μάς είπε, επίσης, ότι σαν χώρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα και πως ο Ερντογάν δεν εμποδίζεται με τίποτα. Ο μοναδικός τρόπος, είπε, να σταματήσεις τον τούρκο Πρόεδρο είναι να στείλεις μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία.

Α! Μας είπε ακόμα ότι πρέπει να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις μας.
Καταλαβαίνετε…

*** «Όταν έρθει η ώρα του αγώνος, θα δώσουμε και το αίμα μας» είχε πει νεαρός ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν τον είχε ρωτήσει ο μπαμπάς Πλεύρης – τότε που έκαναν παρέα – για την Κωνσταντινούπολη.

Τώρα Άδωνη είναι η ώρα του αγώνα.
Όχι;

*** Ο δε Μάκης Βορίδης πρότεινε να μετατρέψουμε το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη, σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του ελληνισμού ως αντίποινα.
Λίγες ώρες μετά, ευτυχώς, ο Στέλιος Πέτσας τον «άδειασε» κανονικά κι αυτός τα μάζεψε.

*** Ενώ ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, ο Ζήσης Τζηκαλάγιας δηλώνει ετοιμοπόλεμος και πως «αν κινδυνέψουν τα ιερά και τα όσια μας… πιάνουμε και το ντουφέκι».

*** Φανταστείτε να είχαν γίνει όλα αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ. Να είχε μετατραπεί η Αγία Σοφιά σε τζαμί και οι υπουργοί της κυβέρνησης να είχαν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια. Πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, ιστορικές ανασκοπήσεις, θέματα σε sites όλη μέρα και οι ομάδες τρολ της ΝΔ να δουλεύουν 16ωρα. Α! Και ο Μητσοτάκης θα ζητούσε εκλογές.

*** Τέλος, διάβασα πως τουρκικά αλιευτικά έφτασαν μέχρι τη Μύκονο. Όπως και στην περίπτωση του «Ούρουτς Ρέις», τον περασμένο Φλεβάρη, έτσι κι αυτά τα πήρε ο… αέρας κι έφτασαν στις Κυκλάδες. Το είπε και το Λιμενικό.
Έτσι θα ‘ναι.

Αν καμιά μέρα ξυπνήσουμε και μας έχουν πάρει το Καστελόριζο, μην ανησυχήσετε.
Θ
α είναι λόγω… αέρα. Θα ‘χει πάει απλά πιο εκεί μωρέ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.