Ένας χρόνος εξαπάτησης… με το βλέμμα στις κάλπες

Τελικά ο πρωθυπουργός πρέπει να θεωρεί τον λαό εντελώς κουτό.

Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από το γεγονός ότι την ώρα που πανηγυρίζει για τον ένα χρόνο μητσοτακικής διακυβέρνησης διαβεβαιώνοντας ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, ταυτόχρονα τόσο στα δημοσιογραφικά γραφεία όσο και στα γαλάζια κοινοβουλευτικά έδρανα σχεδόν προεξοφλούν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κατόπιν ενός προεκλογικού ανασχηματισμού.

Προφανώς δημοσιογράφοι και βουλευτές δεν βγάζουν τα συγκεκριμένα σενάρια από το μυαλό τους. Κάποιος τα τροφοδοτεί. Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κανείς σε ποιον αναφερόμαστε.

Δυστυχώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα επιχείρηση παραπλάνησης.

Κακά τα ψέματα, αν η επιτυχία της κυβέρνησης ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, σε καμία περίπτωση δεν θα μονοπωλούσαν την καθημερινή ατζέντα οι εκλογές κι ο ανασχηματισμός.

Ούτε φυσικά θα έβγαιναν τα άπλυτα του ΣΥΡΙΖΑ στη φόρα εν μέσω θέρους.

Μόνο ένας κουτός πρωθυπουργός θα έκαιγε ένα τόσο σοβαρό θέμα καλοκαιριάτικα, απλώς για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο.

Κι επειδή ο Μητσοτάκης δεν διακρίνεται για την απρονοησία του, χρησιμοποιεί το εν λόγω σκάνδαλο ως προεκλογικό πυροτέχνημα για να καλυφθεί αφενός ο ένας χρόνος εξαπάτησης, κι αφετέρου τα δυσοίωνα που έπονται.

Τα οποία θα κληθεί να νομιμοποιήσει δια της ψήφου του πάλι ο λαός υπό την απειλή του καλύτερου συμμάχου του Μητσοτάκη. Του… μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει.

Πάντως ας κρατάει μικρό καλάθι διότι η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του αυξάνεται συνεχώς.

Αν βγει έξω από την γυάλα της εξουσίας θα το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.

Εκτός κι αν νομίζει ότι δεν επικρατεί οργή για το βολικό lockdown που επέβαλε για να κουκουλώσει την αποτυχία της περιβόητης οικονομικής ανάπτυξης και των νέων δυσβάσταχτων μέτρων που έρχονται.

Ή για την απίστευτη κωλοτούμπα των Πρεσπών και τις διαφαινόμενες… Πρέσπες του Αιγαίου που μάταια επιχειρεί να αποκρύψει εκμεταλλευόμενος την αυτονόητη φύλαξη των συνόρων.

Ή για το μπόλιασμα με τους… πρόσφυγες από χώρες που δεν έχουν πόλεμο που προσπαθεί να συγκαλύψει μέσω τάχα δεξιών αποσπασματικών κινήσεων.

Ή για την ψήφιση του νόμου για τις πορείες που έρχεται για να επισκιάσει την παταγώδη αποτυχία της αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ή για την διασπάθιση δημόσιου χρήματος για δημιουργία κομματικού στρατού και μιντιακών φερέφωνων που συντριβούν το υποτιθέμενο επιτελικό κράτος.

Ή για την… μεγάλη καταστροφή της Αθηνάς που βαφτίστηκε αναβάθμιση του κέντρου μπας και φανεί ότι ο ανιψιός παράγει έργο για να ανοίξει ο δρόμος προς την πρωθυπουργία.

Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει ο… νέος Μωυσής, γιατί πολύ φοβούμαστε ότι η επανάληψη του περσινού θριάμβου αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Κι όπως επανειλημμένα έχουμε πει, τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά.

Εμείς ωστόσο τον προειδοποιήσαμε.

Σχεδόν τριάντα χρόνια πάλευε η αγία οικογένεια να ανακτήσει την χαμένη εξουσία, θα διακινδυνεύσει να την χάσει πάλι επειδή κάποιοι έχουν πείσει τον Μητσοτάκη ότι όντως είναι ο… νέος Μωυσής;

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού… νεοφιλελεύθερα αδέρφια.

Έλεος πλέον με την απίστευτη αλαζονεία που σας έχει τυφλώσει πλήρως.

Αλλά δεν φταίτε εσείς, κάποιοι άλλοι φταίνε που πίστεψαν ότι δύναται ο μητσοτακισμός να ασπαστεί τον πατριωτισμό.

Περισσότερα σε νεότερο πόνημα…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.