Τα πρώτα κυβερνητικά “γενέθλια” και οι ανανεωμένοι μπλε φάκελοι – Τα επόμενα στοιχήματα

Με προσπάθειες καλλιέργειας νέων προσδοκιών και κλίματος αισιοδοξίας στην κοινωνία για γρήγορη ανασυγκρότηση, με αυξανόμενα πρωθυπουργικά μηνύματα για τη συνέχιση μεταρρυθμίσεων και με το “χαρτί” της αξιοπιστίας στο προσκήνιο βρίσκει την κυβέρνηση της ΝΔ η συμπλήρωση ενός έτους στο τιμόνι της χώρας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” τα δύσκολα για το Μαξίμου δεν τελείωσαν με την επιτυχημένη πρώτη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αντιθέτως είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό αλλάζει και επανακαθορίζει την κυβερνητική ατζέντα για τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης.

Οι μεγάλες ανάγκες και απαιτήσεις της επόμενης περιόδου με αιχμή την αγωνία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας και της απασχόλησης αποτελούν ήδη τα άμεσα μεγάλα στοιχήματα. Εξ ου και οι “μπλε φάκελοι” ξαναβγαίνουν… αναθεωρημένοι από τα υπουργικά συρτάρια, με κεντρική εντολή για ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και λιγότερα λάθη. Ο ανασχεδιασμός στις στρατηγικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών έχει ήδη γίνει, με προσθαφαιρέσεις στόχων και δράσεων ανά τομέα και μένει να φανεί εάν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα διατηρήσει την πολιτική κυριαρχία του, στηρίζοντας με τις πρωτοβουλίες του την κοινωνική συνοχή και το σταθερό αφήγημά του για την ανάπτυξη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.