Κυβερνητικά γενέθλια σε κλίμα σκληρής πόλωσης

Σε κλίμα σκληρής πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και αλληλοκατηγορίες για «διαπλοκή» και «παρακράτος» θα «γιορτάσει» τα γενέθλια του ενός χρόνου από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η κυβέρνηση. Με αφορμή δημοσιεύματα για τον γνωστό επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει για μία ακόμη φορά ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά μιλώντας για συνεταιρισμό του επιχειρηματία με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Υπαινίσσεται παράλληλα εμπλοκή ενός τμήματος του ΚΙΝ.ΑΛ με αναφορές στον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο και δημοσιεύματα με τηλεφωνικές καταγραφές της ΕΥΠ που εμπλέκουν πρώην υπουργό της Ν.Δ. Στον διπολικό καυγά επιχειρεί να εμπλακεί και το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών για τον Ν.Παππά.

Η κόντρα

Θυμίζουμε πως αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αναφέρεται σε δικαστικούς ισχυρισμούς του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Στο πλαίσιο αστικής διαφοράς του με την Λιβανέζικη εταρία «CCC» για δάνειο 3 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο η εταιρία απαιτεί να αποπληρωθεί, υποστηρίζει πως το δάνειο είναι εικονικό με την μεσολάβηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταβάλλει το τίμημα για την διαδικασία τηλεοπτικής αδειοδότησης του 2016.

Η Νέα Δημοκρατία μετέφερε την πολιτική κριτική άμεσα στο πρόσωπο του Νίκου Παππά, που ήταν αρμόδιος τότε για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης εμπλέκει την εφημερίδα Documento υποστηρίζοντας ότι το πόσο κατευθύνθηκε στην έκδοσή της. Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία «για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι. Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento;».

Κυβερνητικά γενέθλια σε κλίμα σκληρής πόλωσης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας EUROKINISSI

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε σε δική του δήλωσε πως «πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ.Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες.Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντά με την επίκληση δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento μιλώντας για «αποκαλύψεις για επίσημες καταγραφές από την ΕΥΠ. Οι καταγραφές αυτές αποκαλύπτουν πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ με σοκαριστικούς διαλόγους να εμπλέκονται σε παιδεραστία και να συνεργάζονται με ένα μαφιόζικο παρακράτος, με δικαστές που καταγράφονται να υποστηρίζουν ότι στήνουν δίκες υπέρ χορηγών της ΝΔ με ανταλλάγματα». Σημειώνεται πως «αποδεικνύεται ότι το παρακράτος ήταν μαύρο και γαλάζιο, η ΝΔ θυμήθηκε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο το 2016 τον κατηγορούσε ως αναξιόπιστο για τα βοσκοτόπια, και να τον τοποθετήσει ξανά στη πολιτική σκηνή, πλέον ως αξιόπιστο». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος και ο κ. Λοβέρδος ως συνήγορός του».

Κυβερνητικά γενέθλια σε κλίμα σκληρής πόλωσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Συνεντεύξεις Μητσοτάκη και Τσίπρα

Πάντως χθες Κυριακή τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησαν να δώσουν το δικό τους στίγμα, δίχως αναφορές σε όλα τα παραπάνω, αλλά με σκληρή κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα του αντιπάλου Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στους Financial Times αναφέρθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μάλιστα και την επέτειο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Όπως είπε «ήμασταν η πρώτη χώρα που εξέλεξε μια λαϊκιστική κυβέρνηση και πληρώσαμε ένα πολύ βαρύ τίμημα. Πριν από ακριβώς πέντε χρόνια ήταν η δραματική εβδομάδα που έκλεισαν οι τράπεζες, είχαμε το δημοψήφισμα και φτάσαμε πολύ κοντά στο χείλος του γκρεμού. Δόξα τω Θεώ, φροντίσαμε να αποφευχθούν τα χειρότερα, διότι η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να κάνει στροφή 180 μοιρών. Μας κόστισε όμως τρία χρόνια οικονομικής ανάπτυξης».

Κυβερνητικά γενέθλια σε κλίμα σκληρής πόλωσης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας από την άλλη ασκώντας κριτική στον έναν χρόνο της διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως «πριν από έναν χρόνο η ελληνική οικονομία έτρεχε για 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, έχοντας φτάσει στο 2,9%. Είχαμε μειώσει την ανεργία 10 μονάδες, είχαμε αρχίσει να παίρνουμε τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης για τη μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που είχε υποστεί ασφυκτική πίεση την περίοδο της κρίσης. Και έρχονται οι εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τάζει στον ελληνικό λαό διπλάσια ανάπτυξη, καλύτερες μέρες, περισσότερες δουλειές. Και με το που εκλέγεται, πέφτει «Αρμαγεδδώνας», πριν από τον κορονοϊό». Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «δεν έχω µάθει να λειτουργώ σαν χωροφύλακας ή παιδονόµος. Τα στελέχη µας είναι δηµόσια πρόσωπα»

Το ΚΙΝ.ΑΛ

Παρέμβαση για τις καταγγελίες σχετικά με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε και το Κίνημα Αλλαγής. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης επισήμανε μεταξύ άλλων πως «είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος και ουσιαστικά από τη δικαιοσύνη διότι κάθε πολίτης ο οποίος παρακολουθεί αναρωτιέται πόσο μεγάλο και πόσο πολυδαίδαλο είναι αυτό το σύστημα το οποίο έφτιαξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εάν αυτά τα έκανε ο κος Παππάς μόνος του ή έδινε κάποιος άλλος εντολή, τι γνώριζε ο κος Τσίπρας; προφανώς ο παιδονόμος δεν έκανε δουλειά στο ΣΥΡΙΖΑ.Είναι σαφές προς όλους το τι πήγε να γίνει και με τις τηλεοπτικές άδειες πριν λίγα χρόνια. Δεν ενδιέφερε το ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τάξη στα πράγματα. Τον ενδιέφερε να κάνει συγκεκριμένες πράξεις για να ελέγξει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.