Τι είχε πει στον Realfm 97,8 ο Μαρινάκης για Παππά και Καλογρίτσα

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και επιχειρηματίας, Ευάγγελος Μαρινάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τον Απρίλιο του 2019, είχε αναφερθεί στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και τον τρόπο με τον οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε προσπαθήσει να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, είχε μιλήσει για τις πιέσεις που δεχόταν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον Νίκο Παππά προκειμένου να ‘δανείσει’ εκείνος τα χρήματα στον κ. Καλογρίτσα για να δημιουργήσει τον τηλεοπτικό σταθμό. “Τo 2016 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ήταν μία διαδικασία που θεωρούσα δίκαιη γιατί πίστευα ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα οι καναλάρχες θα πρέπει να πληρώνουν για τις συχνότητες που διαθέτουν. Είχαμε μία άριστη σχέση τότε με τον κ. Παππά ο οποίος ήταν ο αρμόδιος υπουργός, αλλά και με τον κ. Τσίπρα, αφού ότι έκανε ο κ. Παππάς ενημέρωνε πάντα τον Πρωθυπουργό. Μία μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση και την ίδια μέρα ο κ. Παππάς στο τηλέφωνο μου μετέφερε την επιθυμία του και του μεγάλου, όπως έλεγε τον Πρωθυπουργό, να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι το ποσό της πρώτης δόσης των 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε… Ο κ. Παππάς μου ζήτησε και μία άλλη χάρη η οποία αποτελούσε και αίτημα του Πρωθυπουργού, να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό της πρώτης δόσης των 20,5 εκατ. ευρώ. Ήταν κάτι το οποίο μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω… Προκαλώ τον κ. Παππά να βγει και να διαψεύσει αυτό που λέω”, είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.