Εγκλωβισμένοι στην απάτη του Κυριάκου Μητσοτακή

Στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με τη δημοκρατική συντηρητική σκέψη, είτε μιλάμε για κλασικούς συντηρητικούς (παλαιοσυντηρητικούς), είτε για συντηρητικούς φιλελεύθερους, είτε για συντηρητικούς ελευθεριστές (libertarians). Υπάρχει αυτή η σκέψη στο διαδίκτυο, σε επιλεγμένα σάιτ, αλλά ΔΕΝ εκπροσωπείται στον δημόσιο λόγο. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ, και όλοι σχεδόν οι συντηρητικοί που δεν ψηφίζουν ΝΔ, ανήκουν σε μία από τις τάσεις του παραπάνω χώρου, ή συνδυάζουν και τις τρεις τάσεις, αλλά, πλην ελαχίστων, δεν γνωρίζουν γιατί το κάνουν. Δεν έχουν ιδεολογική συγκρότηση.

Η ΝΔ έχει διαβρωθεί από τον πολιτισμικό μαρξισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κεντρο-αριστερός, σοσιαλ-φιελελεύθερος, ελευθεριακός σε κοινωνιακά θέματα, και εχθρεύεται βαθύτατα τη συντηρητική σκέψη. Βουλευτές όπως ο Μπογδάνος, ο Κυρανάκης, ο Συρίγος, αλλά και ο Βορίδης (για τον Άδωνι δεν ξέρω πραγματικά τι να πω…) είναι ιδεολογικά περισσότερο ξένοι στον Μητσοτάκη από όσο ένας παλιός ΔημΑρίτης. Αν ζούσε ο Παπαγιαννάκης, μπορεί και να ήταν σύμβουλος του Κυριάκου.

Ουσιαστικά, έχουμε έναν εισοδισμό του πολιτισμικού μαρξισμού στον συντηρητικό χώρο και τον ευνουχισμό του κύριου πολιτικού του φορέα, της ΝΔ.

Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, ο πρώτος που ευνούχισε τη ΝΔ ήταν ο γέρο-Καραμανλής. Την έκανε ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία, δήθεν την εκπρόσωπο του αστικού κόσμου. Ο καραμανλισμός είναι η ενοχική, απολιτίκ “δεξιά”, που ντρέπεται να πει ότι είναι δεξιά και, κατά βάση, δεν έχει ιδεολογία.

Ρωτήστε ένα παλιό καραμανλικό να σας πει τι πιστεύει, θα σας πει ό,τι πίστευε ο γέρο Καραμανλής. Ρωτήστε τον τώρα τι πίστευε ο γέρο Καραμανλής και δεν θα ξέρει να σας απαντήσει…Το πολύ πολύ, αν είναι κάποιας ηλικίας, να σας πει ότι καλά έκανε που έδιωξε τον βασιλιά και γλιτώσαμε…

Μόνο που όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε καθαρά αστικό, δηλαδή με τον Σημίτη, η ΝΔ ουσιαστικά δεν είχε πλέον λόγο ύπαρξης. Τώρα ο Κυριάκος εκμεταλλεύεται την εξαφάνιση του κύριου φορέα της Κεντροαριστεράς για να μετατοπίσει όλη τη ΝΔ προς τον σοσιαλ-φιλελευθερισμό, και εννοώ τη μετατόπιση και σε θέματα όπως τα εθνικά και τα κοινωνιακά. Γιάννα Αγγελοπούλου (εθνομηδενισμός), Καιρίδης (εθνομηδενισμός + η άλλη”κατεύθυνση”), Πατέλης (η άλλη “κατεύθυνση”), θέλετε μήπως κάτι άλλο για να πειστείτε;

Άλλωστε, αυτό είναι η διεθνής άνωθεν επιβαλλόμενη τάση: Ο άκρατος δικαιωματισμός, η εφεύρεση κάθε είδους (καταπιεσμένων) μειονοτήτων, ο όλο και μεγαλύτερος τεχνητός κατακερματισμός της κοινωνίας σε “καταπιεστές” και «καταπιεζόμενους”, η δικτατορία των μαρξιστών κοινωνιολόγων και ανθρωπολόγων, η κατίσχυση των προκατασκευασμένων ερμηνευτικών σχημάτων σε βάρος των ιστορικών πηγών. Η κληρονομιά της μαοϊστικής και τροτσκιστικής “Νέας Αριστεράς”.

Αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή στην Αμερική είναι μία μαοϊστικού τύπου “πολιτιστική επανάσταση”, το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ έχει προσχωρήσει ανεπίσημα (;) στον μαοϊσμό. Γηραλέα μορμολύκεια τύπου Μπάιντεν και Πελόζι είναι καθυστερημένοι μαοϊστές, με γραβάτες και ταγέρ.

Το πρόβλημα με τον Κυριάκο ώστε να ηγηθεί δεδηλωμένα κεντροαριστερού σχήματος, σύμφωνου με την ιδεολογία του, είναι το επίθετό του. (Αυτο)παγιδεύθηκε σε ένα χώρο που δεν τον εκφράζει και θέλει τώρα να αλλάξει τον χώρο αυτό, πετώντας πού και πού κανένα κόκκαλο “πατριωτισμού” και “παραδοσιακότητας” (κεράκι στην Παναγία της Τήνου, παρουσία του γλείφτη δημοσιοσχεσίτη τοπικού μητροπολίτη….), ώστε οι αφελείς δεξιοί σκύλοι να γλύψουν και να μην παραπονιούνται…

Δεν είναι τυχαίο που ισχύει ακόμα ο νόμος Σύριζα για την ιθαγένεια. Αναρωτηθήκατε γιατί; Μα επειδή ο νόμος αυτός εκφράζει την ιδεολογία Κυριάκου. Ο Πακιστανός Μωχάμεντ, άπαξ και πάρει το διαβατήριο, είναι εξίσου Έλληνας με εμένα, που το επίθετό μου μαρτυρείται από τον 16ο αιώνα στο ίδιο μέρος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας μου… Δεν υπάρχουν ουσιαστικά συνεκτικά στοιχεία στην ταυτότητα ενός έθνους, πέραν του ενός επίσημου “χαρτιού”… Είναι ο λεγόμενος “συνταγματικός πατριωτισμός” που διαφημίζει το συγκρότημα Αλαφούζου. Αυτή είναι η φιλελέφτ ιδεολογία, μην ψάχνετε κάτι άλλο… Είναι οι “δημοκρατικές αξίες” που διαφημίζει ο Μακρόν (και ο Ολάντ) ως συνεκτικά στοιχεία της Γαλλίας. Μόνο που τα εκατομμύρια “Γάλλων” με καταγωγή από Αφρική δεν φαίνεται να δίνουν δεκάρα για τις “αξίες” αυτές, αλλά προτιμούν τις περισσότερο συντηρητικές παλιές πατριαρχικές αξίες… Και καλά κάνουν, αφού οι πρώτες είναι ένα αδειανό κέλυφος.

Με “γνήσια δεξιά” κόμματα τύπου Βελόπουλου, η εικόνα καταστροφής για τον συντηρητικό χώρο στην Ελλάδα ολοκληρώνεται…

Μην περιμένετε λοιπόν κάτι άλλο όσο δεν υπάρχει σοβαρό αντίπαλο δέος στον Κυριάκο.

(ΠΗΓΗ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.