Φαρσοκωμωδία ο ανασχηματισμός!

Ακατανόητη εμμονή Γεραπετρίτη να προαναγγέλει διαρκώς παρεμβάσεις, που διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τη δική του στόχευση συνεχίζει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επιμένει -σε κάθε ευκαιρία- να προαναγγέλλει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διέψευδε για ακόμη μία φορά τις φημολογούμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Γεραπετρίτης εξακολουθούσε να «παίζει» το παιχνίδι του.

Σε νέα συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε αυτό που είχε πει και το προηγούμενο διάστημα, ότι δηλαδή «για να υπάρξει ανασχηματισμός ή διορθωτικές κινήσεις, όπως θα συμβεί τώρα, θα πρέπει να έχουμε έναν ουδέτερο χρόνο. Αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις στην κυβέρνηση δεν γίνονται σε ζέοντα χρόνο. Δεν μπορείς ενώ είσαι μέσα σε μια κρίση, να κάνεις ταυτοχρόνως και διορθώσεις, γιατί το ωφέλιμο αποτέλεσμα εξουδετερώνεται. Αρα» συμπέρανε ο κ. Γεραπετρίτης «από τη στιγμή που ανοίγουμε από αρχές Ιουλίου, ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος -να μη μας συμβεί κάποιο άλλο κακό-, οπότε ο πρωθυπουργός κατά τη διακριτική του ευχέρεια θα αποφασίσει πότε θα έχει αυτή διόρθωση».

Αυτή ήταν η τρίτη σχετική παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αναφορικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες υπήρξε ένα ακόμα επεισόδιο στην κωμωδία με τον περιβόητο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Αφού ο ένας υπουργός (Πέτσας) διέψευδε τον άλλο (Γεραπετρίτη), τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ προανήγγειλε «διορθωτικές κινήσεις». Οι φήμες, μάλιστα, ότι οι αλλαγές θα γίνονταν άμεσα, εντός των επόμενων 24 ώρων, στη συνέχεια διαψεύστηκαν από το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Οπως φέρεται ότι είπε σε συνεργάτες του ο κ. Μητσοτάκης δεν σκόπευε να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πόσες, πάντως, είναι αυτές οι εβδομάδες δεν είναι γνωστό, με τις φήμες, ωστόσο, να προσδιορίζουν τον χρόνο αλλαγής των προσώπων στο υπουργικό σχήμα μετά τα γενέθλια της κυβέρνησης, και γύρω στις 18 Ιουλίου. Μέχρι τότε πάντως -ή όποτε τελικά κάνει τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός- την κυβέρνηση θα απαρτίζουν και ανίκανοι και αποτυχημένοι υπουργοί, όπως παραδέχεται το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

Εν προκειμένω, όταν γίνεται λόγος για «διορθωτικές κινήσεις», ουσιαστικά αναγνωρίζεται ότι υπάρχουν κακώς κείμενα και ότι το σημερινό σχήμα πάσχει, χωρίς όμως προσώρας να γίνεται κάτι για να αλλάξει αυτό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.