Αφανισμό βλέπει το επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης

Έκκληση στην κυβέρνηση να ακολουθήσει άλλες οδούς, πλην των τραπεζών, για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την τόνωση της αγοράς, απευθύνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Με επιστολή του προέδρου του, Μιχάλη Ζορπίδη, που απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα και Αδωνι Γεωργιάδη, η κατάσταση στην αγορά περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα και ζητείται «άμεση δράση πριν είναι αργά» για τα προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οπως τονίζει ο κ. Ζορπίδης, «χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται σήμερα ενώπιον του οικονομικού αφανισμού, γιατί δεν κινείται τίποτε στην αγορά και ο τουρισμός μοιάζει να είναι ένα στοίχημα που χάνεται για φέτος. Οι πολίτες διστάζουν να προβούν σε συναλλαγές εκτός των απολύτως απαραιτήτων και το Δημόσιο προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς κάθε του διαδικασία».

Υπογραμμίζει δε ότι «ο πολίτης, αλλά και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ακούει για εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη στήριξη των επιχειρήσεων, όμως διαπιστώνει ότι τα χρήματα αυτά είναι, προς το παρόν, πολύ μακριά του».

Οπως τονίζεται στην επιστολή, «η αγορά, κύριε πρόεδρε, χρειάζεται στήριξη, και τη χρειάζεται τώρα. Τα χρήματα τα οποία έχει αποφασιστεί να διατεθούν για τη στήριξη των επιχειρήσεων θα πρέπει να διοχετευθούν χωρίς καμία καθυστέρηση μέσα από άλλου είδους διαδικασίες, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.