ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;Ζήτησε μετάθεση και ο τρίτος ανακριτής της υπόθεσης του Noor 1

Ακόμη ένα επεισόδιο προστίθεται στο σίριαλ – θρίλερ της υπόθεσης του ναρκόπολοιου του Noor 1 καθώς οι ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον. Όπως μετέδωσε το OPEN, το βράδυ της Δευτέρας και ο τρίτος ανακριτής που πήρε στα χέρια του την υπόθεση, Γιάννης Πετρόπουλος ζήτησε μετάθεση από την Αθήνα για την Χαλκίδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Είχε προηγηθεί η μετάθεση της ανακρίτριας Ευαγγελίας Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια η ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία την διαδέχθηκε παραιτήθηκε από το σώμα και έφυγε για τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά το αίτημα μετάθεσης του Γιάννη Πετρόπουλου, η τύχη του θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου των δικογραφιών, αλλά το αίτημά του δεν απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο. Επίσης όταν αρχικά του είχε ανατεθεί η υπόθεση είχε ζητήσει εξαίρεση διότι τυγχάνει υιός του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.

 

Μάρτυρας προσπαθεί επί δυόμιση χρόνια να καταθέσει

Παράλληλα, σύμφωνα και πάλι με το OPEN, η ανακρίτρια της υπόθεσης Καλλιόπη Μάντακα είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενός μάρτυρα, ο οποίος επί δυόμιση χρόνια προσπαθεί να καταθέσει. Όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το σχετικό αίτημα με βούλευμα. Και σε άλλη περίπτωση, πάντως, δεν έγινε δεκτή η άρση απορρήτου από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά στην έρευνα για το Noor 1.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα είχε ζητήσει να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό τού ισοβίως καταδικασθέντα, Μάκη Γιαννουσάκη, το οποίο βρέθηκε στη φυλακή. Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημά της, αλλά έγινε αναίρεση. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα βρέθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό του Γιαννουσάκη. Αρχισαν να ερευνώνται από την πρώτη ανακρίτρια του Noor 1, Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία προτού ολοκληρώσει το έργο της μετατέθηκε.

Στο μεταξύ, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος είναι επόπτης των υποθέσεων ναρκωτικών σε όλη την επικράτεια, ζήτησε από την τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο Οpen» ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή μάρτυρας για το Noor 1. Το ηχητικό υλικό και η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης παραδόθηκαν στον κ. Ντογιάκο, ο οποίος σε τηλεοπτική του παρέμβαση είχε δεσμευτεί ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το παν ώστε να λάβει ένορκη κατάθεση από τον μάρτυρα που προσπαθεί μάταια επί περίπου δυόμιση χρόνια να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να καταθέσει όσα υποστηρίζει ότι γνωρίζει για την υπόθεση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.