«Μόλις σταμάτησε ο Τσιόδρας να κλαίει…» – Ο Τράγκας λέει «όχι άλλο κάρβουνο» για Καμμένο, Τζούλη, Κουρτάκη, Παππά, Μιωνή και Παπαγγελόπουλο

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το νέο άρθρο του Γιώργου Τράγκα: 

Αργία μήτηρ πάσης κακίας.

Μία αποικία που δεν φροντίζει τους κατοίκους της αλλά μόνο τους προύχοντες, την ελίτ που δουλεύει για τις δυνάμεις κατοχής, είναι επόμενο να σήπεται.

Παράγει διαφθορά και παρακράτος.

Εμφανίζει κάθε τόσο σπασμούς και ελώδη πυρετό από τις αντιπαραθέσεις πολιτικοοικονομικών συμμοριών που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον τόπο.

Εδώ στην Αθήνα υπάρχει ατμόσφαιρα narcos και συγκρούσεις φατριών που καταγγέλλουν η μία την άλλη για παράνομες ή παρακρατικές ενέργειες. Έχει καταλυθεί κάθε έννοια νόμου, ο ένας μαγνητοφωνεί κρυφά τον άλλον, δημοσιοποιούνται συνεχώς υποκλαπείσες συνομιλίες, είτε από επίσημες αρχές, όπως ο διαβόητος κοριός της ΕΥΠ, είτε από ιδιωτικά βαλιτσάκια που κατέχουν επιχειρηματίες, είτε επειδή κάποιος έτυχε να έχει μαζί του μικρό μαγνητόφωνο.

Τα περισσότερα από αυτά, δηλαδή οι συνομιλίες,  δεν άπτονται του δημοσίου συμφέροντος  αλλά μυρίζουν ή υπονοούν παρακράτος, διαφθορά ή άρρωστη συμπεριφορά.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώσαμε μεταξύ των συμπλεκομένων δημοσιογράφων, πολιτικών, επιχειρηματιών και εφοπλιστών, ότι εκείνο που λείπει από το δημόσιο βίο είναι το ήθος. Είναι οι αξιοπρεπείς διάλογοι. Είναι η χρήση της ομαλής κριτικής ή η επίλυση διαφορών μέσω διαλόγου. Είναι διάχυτος ο τραμπουκισμός. Τα περίφημα μαγαζιά του Τύπου- λίγο πολύ – θυμίζουν συμμορίες. Οι συμπεριφορές διαφόρων πολιτικών εμπεριέχουν ακρότητες σε βάρος της ελευθεροτυπίας, της Δημοκρατίας και γενικά απέχουν μίας ευνομούμενης πολιτείας.

Συνήθως, όλες αυτές οι αποκαλύψεις είναι άνευ ουσίας, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στο κοινό καλό και εδώ και καιρό κουράζουν την κοινή γνώμη. Πόσο ενδιαφέρον έχει πράγματι, να διαβάζει κάποιος ότι η οικογένεια Καμμένου καταγγέλλει τον κο Κουρτάκη ή τον κο Τζένο ή οι άνθρωποι του κου Μαρινάκη φωτογραφίζουν τον πρώην υπουργό Άμυνας πάνω στο σκάφος του. Ούτε καν σκιρτάει το αποξηραμένο βλέμμα των εκατομμυρίων ανέργων και πεινασμένων Ελλήνων. Κουνάνε απλώς το κεφάλι.

Η υπόθεση του αξιότιμου κου Μιωνή, η μορφή του κου Παπαγγελόπουλου, το αν και πόσο έχει δίκιο η μία πλευρά ή η άλλη, πραγματικά έχουν κουράσει τον κόσμο και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εναλλακτική τροφή μετά το lockdown και από την τρίμηνη φυλάκιση. Δεν μπορεί το ένα κουτόχορτο να διαδέχεται το άλλο. Δεν μπορεί η μία βλακώδης ενημερωτική τροφή, να διαδέχεται την άλλη.

Μόλις σταμάτησε ο Τσιόδρας να κλαίει για τον παππού και τη γιαγιά,   αμέσως άρχισε το νταβαντούρη με τον Πάνο Καμμένο και την Έλενα Τζούλη.

Μόλις σταμάτησαν τα ποιήματα του λοιμωξιολόγου, ξανάρχισε το σίριαλ Μυωνή – Παππά- Παπαγγελόπουλου. Όχι άλλο κάρβουνο!.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.