Τσίπρας για Παπαδημούλη: Νόμιμα απέκτησε τα χρήματα, λάθος ο τρόπος που τα επένδυσε

Θέση για την υπόθεση με τα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη κριτική, πήρε ο Αλέξης Τσίπρας

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε σήμερα με τους ευρωβουλευτές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε σύμφωνα με πηγές του κόμματος ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης απέκτησε νόμιμα τα χρήματα, αλλά ήταν λάθος ο τρόπος που επέλεξε να τα επενδύσει.

“Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως από εδώ και στο εξής, “οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε”.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές εξελίξεις καθώς και εσωτερικά ζητήματα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η τομεάρχης της ΚΟ για ευρωπαϊκά θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη της ΠΓ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου, και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό.

Επιπλέον, συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD Ιταλίας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.