Πριν από λίγες μέρες η Αννα Παναγιωταρέα, σύμβουλος της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έγραψε στον «Ελεύθερο Τύπο» ένα επικριτικό άρθρο για την «Επιτροπή 2021». Παρόλο που κανένας θόρυβος δεν έγινε, στο Μέγαρο Μαξίμου ερρίφθη ο κύβος για την αντικατάσταση της υπουργού στον ανασχηματισμό. Ε, όχι και η Άννα εναντίον της Γιάννας! Το πιθανότερο είναι να διαδεχθεί τη Λ.Μενδώνη, η κυρία Κεραμέως που κατάφερε σε λιγότερο από έναν χρόνο να στρέψει τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Και μάλιστα τη σκληρότερη κόντρα την έχει με την ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος της οποίας ανήκει στην γαλάζια ΔΑΚΕ!

Αν, όμως, γίνει υπουργός Πολιτισμού η Κεραμέως, τι θα κάνουν με την Όλγα Κεφαλογιάννη (της γνωστής οικογένειας) που έμεινε έξω από την κυβέρνηση επειδή δεν δέχθηκε να γίνει υπουργός Τουρισμού (επειδή είχε ήδη κάνει τέτοια θητεία και το θεωρούσε μειωτικό); Χάρη στη δική της άρνηση «έφεξε» στον Χάρη Θεοχάρη που όμως μάλλον δεν θα του «ξαναφέξει». Δεν είναι μόνο ότι άλλα λέει αυτός, άλλα ο υφυπουργός κι άλλα ο γενικός γραμματέας. Είναι και ότι στην εκδήλωση στο Ζάππειο που πόζαρε χαμογελαστός δίπλα στον πρωθυπουργό, τον τιμώρησε με την απουσία της η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου η οποία διαμαρτύρεται για την περιθωριοποίησή της. Και ένα επιχείρημα που μπορεί να έχει εναντίον του υπουργού Τουρισμού, είναι ότι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους τρία μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ, που διαφώνησαν με την απευθείας ανάθεση της καμπάνιας σε διαφημιστική εταιρεία.

Το θέμα αυτό αποκάλυψε η «Εστία» της οποίας διευθυντής είναι ο Μανώλης Κοττάκης, ο δημοσιογράφος-βιογράφος του Κώστα Καραμανλή. Έχει σημασία αυτό; Μπορεί, γιατί και νωρίτερα είχε αποκαλύψει τη γκάφα Θεοχάρη με την Ιταλία που σημαίνει ότι η εφημερίδα αυτή λειτουργεί κάπως σαν φωνή  συνείδησης της παράταξης απέναντι στους « μουσαφίρηδες » (ο Θεοχάρης ήρθε στην ΝΔ από το Ποτάμι). Γενικά, με τις δεξιές εφημερίδες υπάρχει θέμα, αν σκεφτεί κανείς ότι η « Δημοκρατία » παρουσίασε ως.. Καρανίκα τον .. Μ. Βορίδη επειδή συνέχισε την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης!. Τι θα μπορούσε όμως να κάνει αφού ισχυρά εβραϊκά συμφέροντα ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους επενδύσεις και ο Βορίδης έχει βαρύ παρελθόν με το Ισραήλ λόγω του αντισημιτισμού της νιότης του; Άλλωστε οι  κακές γλώσσες λένε ότι αν δεν υπήρχε αυτό το στίγμα στον «φάκελό» του,  θα είχε βρεθεί σε καλύτερο υπουργείο από το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι πρώην ΛΑΟΣ έχουν τις ιδιαιτερότητές τους. Ας πούμε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος έριξε «καρφί» εναντίον του Χατζηδάκη για την εθελούσια στη ΔΕΗ, θέτοντας το θέμα του κόστους για το ασφαλιστικό. Και ενώ το «τιτίβισμά» του ήταν άγριο, όλοι, και πρώτος ο Κ. Χατζηδάκης, έκαναν πως δεν άκουσαν. Αλλά μήπως θα ρωτήσει κανείς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο briefing; Όλα τα παραπάνω περνούν απαρατήρητα γιατί όλο και λιγότερο δημοσιογράφοι υποβάλλουν όλο και λιγότερες ερωτήσεις.

Ο Στέλιος Πέτσας θα φύγει μετά πολλών επαίνων από τη θέση του αλλά δεν βρίσκουν πού να τον βάλουν. Στο ΥΠΟΙΚ δεν τον θέλει ο Σταϊκούρας γιατί ακούγεται ότι στις επόμενες εκλογές μπορεί να πολιτευθεί στην περιφέρειά του, τη Φθιώτιδα. Στο Ανάπτυξης δεν τον θέλει ο Άδωνις που και ο ίδιος δεν αισθάνεται άνετα στην καρέκλα του. Μέχρι και ο Αβραμόπουλος ακούστηκε ως πιθανός αντικαταστάτης του, που όμως προτιμά το Εξωτερικών ή το Άμυνας. Τουλάχιστον έχει για παρηγοριά τους «κεντροαριστερούς» που τον υμνούν στο Facebook κι ο ίδιος τους ευχαριστεί δημόσια για να προβάλλει τη διεισδυτικότητά του στο κέντρο! Αν και ορισμένοι από αυτούς του είδους «κεντροαριστεροί», υμνούν τελευταία και τον Άδωνι Γεωργιάδη!