Γιατί όχι κοινωνικός τουρισμός στη Θράκη; Γιατί την αποκλείουν;

ΟΠΕΚΑ και Βρούτσης ξέχασαν τη Θράκη και την αποκλείουν από τον κοινωνικό τουρισμό

«ΟΠΕΚΑ και Βρούτσης ξέχασαν τη Θράκη», το παράπονο του πρόεδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης, ο οποίος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του ΟΠΕΚΑ να πληρωθεί το σύνολο των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού για τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που έχουν δεχτεί μεταναστευτικές ροές, αλλά όχι για τη Θράκη.

Τα ξενοδοχεία ολόκληρης της Θράκης (110 μετρά ο Σύνδεσμος), αλλά και η Σαμοθράκη, βρέθηκαν εκτός των προνομιακών διατάξεων του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, να μιλά στο Sputnik και να τονίζει ότι πριμοδοτούνται προορισμοί που έτσι κι αλλιώς ο τουρισμός «πάει τρένο», όπως η Ρόδος.

Ο κ. Παλακίδης αναφέρει ότι έχει στείλει επιστολή και στη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ και στον υπουργό Εργασίας, ζητώντας την ένταξη της Θράκης στο πρόγραμμα: «Έστειλα μια επιστολή στον ΟΠΕΚΑ και στον υπουργό κ. Βρούτση, λέγοντάς τους ότι έχουν ξεχάσει τη Θράκη και γενικά τον Έβρο και τη Σαμοθράκη, που επίσης έχουν δεχτεί μεταναστευτικές ροές, είναι δίπλα στα σύνορα, είχαν την ίδια πίεση που έχουν δεχτεί και τα υπόλοιπα μέρη που επιδοτεί και ζητώ να εφαρμοστεί η ίδια πολιτική και στα ξενοδοχεία της Θράκης».

Η ανησυχία του κ. Παλακίδη είναι ότι η Θράκη θα μείνει εκτός και από τα άλλα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, του ΕΟΤ και της εργατικής εστίας.

«Αν μη τι άλλο, η Ρόδος και κάποια νησιά των Δωδεκανήσων έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα και δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Περισσότερο ανάγκη έχει η Θράκη που δεν έχει τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα», κατέληξε.

πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.