Πώς ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ κάνει σκόνη τα κυβερνητικά τερτίπια για την ιδιωτικοποίηση του νερού- Ποιες ξένες εταιρίες φωτογραφίζει (video)

Μπορεί στην κυβέρνηση να προσπαθούν να μαζέψουν με ψέματα και μισές αλήθειες την πολιτική απόφαση να ιδιωτικοποιήσουν το νερό , αλλά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της  ΕΥΔΑΠ κάνει σκόνη τα τερτίπια.

Ο Γιώργος Αλεξανδράκης μιλώντας στο Kontra αποκάλυψε διεξοδικά το σχέδιο της κυβέρνησης η οποία προχώρησε εντελώς αιφνιδιαστικά στην προκήρυξη διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος.

Το εξωτερικό δίκτυο περιλαμβάνει φράγματα, ταμιευτήρες υδροηλεκτρικές μονάδες και άλλες εγκαταστάσεις που μέχρι τώρα διαχειρίζεται η ΕΥΔΑΠ, δηλαδή το δημόσιο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την παροχή φτηνών υπηρεσιών από την ΕΥΔΑΠ στους πολίτες.

Το εξωτερικό σύστημα το διαχειρίζεται η ΕΥΔΑΠ εδώ και 70 χρόνια με 260 εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των επιστημονικών φορέων, είναι καθολικές ανεξαρτήτως του σε ποιες παρατάξεις ανήκουν, καθώς θεωρούν ότι με το σύστημα συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Οι εργαζόμενοι φωτογραφίζουν μάλιστα συγκεκριμένες μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού που φιλοδοξούν να “βάλουν χέρι” στο νερό. Όπως υπογράμμισε ο κ. Αλεξανδρής δεν πρόκειται για αγώνα μόνον των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, αλλά για αγώνα όλων των τοπικών κοινωνιών .

Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο να μας κάνουν Χιλή:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.