«Ομόσπονδο κράτος της Ευρώπης» θέλει ο Πικραμμένος!

Σαν… μετεωρίτης εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος μιλώντας για τον κορονοϊό έσπευσε να… ανακοινώσει το τέλος του έθνους-κράτους!

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα μετά την επιδημία, ο κ.Πικραμμένος τόνισε πως θέλει ομόσπονδο κράτος της Ευρώπης, γιατί «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς… Μια Ευρώπη χωρισμένη σε έθνη είναι πολύ μικρή για να αντιπαρατεθεί στις παγκόσμιες οικονομίες».

Μάλιστα, το προχώρησε ακόμα παραπέρα, αφού σχολιάζοντας το «Next Generation EU» (η πρόταση στήριξης της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν), είπε πως δεν είναι τυχαίο το όνομα καιτα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθεί η επόμενη γενιά στην Ευρώπη με κοινά οράματα και στόχους σε ένα κοινό (ομόσπονδο) χώρο, παρά τα εμπόδια που βρίσκονται και θα βρεθούν στο δρόμο του από τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές!

Δηλαδή από κράτος, να παραδώσουμε κοινότητα στην επόμενη γενιά (παραφράζοντας λίγο την ιστορική φράση του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου)…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.