Πού θα χρησιμοποιηθεί ο Σωτήρης Τσιόδρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις με έντονο παρασκήνιο. Ποιες είναι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Μόσιαλο, τα κέρδη Χαρδαλιά, οι δυο επιστολές παραίτησης της Μαρίας Ευθυμίου Από την Επιτροπή της Γιάννας και η πρόταση για τον Ευτύχη Βαρδουλάκη

ΚΟΥΙΖ Νο1: Πού θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τον πρωθυπουργό ο Σωτήρης Τσιόδρας; Τώρα που η καθημερινή ενημέρωση με τον Νίκο Χαρδαλιά ολοκληρώθηκε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως ο Σωτήρης Τσιόδρας θα έχει το ρόλο άτυπου συμβούλου του για θέματα δημόσιας υγείας. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν πως στον επικείμενο ανασχηματισμό ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας(Επιτροπή που κατά διαστήματα λειτούργησε και με πολιτικά κριτήρια) δεν αποκλείεται να αναλάβει και κυβερνητικά καθήκοντα. Όπως πχ να αναμορφώσει το ΕΣΥ, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα πράξει η κυβέρνηση.

ΚΟΥΙΖ Νο2: Ίδιο θερμές είναι οι σχέσεις του πρωθυπουργού και με τον Ηλία Μόσιαλο, εκπρόσωπο της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι καλές, όχι όμως –και σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες- όπως στην αρχή της πανδημίας. Η «χημεία», ωστόσο, του πρωθυπουργού με τον Ηλία Μόσιαλο, σε καμία περίπτωση δεν είναι η ίδια με αυτή που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

ΚΟΥΙΖ Νο3: Ποιο πολιτικό πρόσωπο, μεταξύ άλλων, βγαίνει κερδισμένο από την μάχη κατά του κορονοϊού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όχι μόνο γιατί προήχθη σε υφυπουργό, με αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και γιατί έχει κερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, που τον βλέπει «συνολικότερα», ως μια προοπτική στο χώρο της δημόσιας τάξης και όχι μόνο.

ΚΟΥΙΖ Νο4: Πρώτη φορά παραιτήθηκε η γνωστή ιστορικός Μαρία Ευθυμίου –το όνομα της οποίας έπαιξε πολύ σοβαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πριν ο πρωθυπουργός καταλήξει στην επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου- από την Επιτροπή Αθήνα 2021;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι. Η Μαρία Ευθυμίου έχει υποβάλει δυο φορές παραίτηση με επιστολές στη Γιάννα Αγγελοπούλου- τη μια με ημερομηνία 6 Μαΐου!

ΚΟΥΙΖ Νο5: Δεδομένες θεωρούνται οι αλλαγές στην επιτροπή Αθήνα 2021, μετά και τις συζητήσεις που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ποια ονόματα συζητούνται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολλά. Μεταξύ αυτών και του Ευτύχη Βαρδουλάκη, για τον οποίο το Μαξίμου τρέφει μεγάλη εκτίμηση.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.