«Να μου δώσεις τα κλειδιά…» – Ο λόγος της άγριας κόντρας ανάμεσα σε Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέβασε το πρωί της Πέμπτης ένα βίντεο με τον ίδιο να ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή και τη δημιουργία ενός νέου, αντίστοιχου μορφώματος με τον ίδιο επικεφαλής, ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση όλων των ακροδεξιών δυνάμεων.

Ανάμεσα στα άλλα που ανέφερε ήταν και το πώς έγινε η οριστική ρήξη με την ηγεσία του μορφώματος. Όπως είπε χαρακτηριστικά η πρότασή του για ανανέωση και αναδιοργάνωση της Χρυσής Αυγής με σκοπό την επιστροφή της στη Βουλή δεν έγινε αποδεκτή.

Όλες οι συζητήσεις που έγιναν οδήγησαν σε πλήρη διαφωνία, ανέφερε ο πρώην βουλευτής όμως το ρεπορτάζ μιλάει για μεγάλο παρασκήνιο και διαφωνίες στα θέματα ηγεσίας και προσπάθειας ανέλιξης του Ηλία Κασιδιάρη ως επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτοδότη ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε από τον Νίκο Μιχαλολιάκο να του παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος και να το οδηγήσει αυτός ως νέος αρχηγός και με νέο όνομα στις εκλογές. Προϋπόθεση γι’ αυτό ήταν να μη γίνουν άμεσα εκλογές

Όμως ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε άλλα σχέδια. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να περιμένει το τέλος της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης και στη συνέχεια να αυτοαναγορευτεί σε επίτιμο αρχηγό του κόμματος. Επόμενο βήμα θα ήταν η ανακήρυξη του Ηλία Κασιδιάρη σε εκτελεστικό αρχηγό.

Κανένας από τους δύο άντρες δε συμφώνησε με τις προτάσεις του συνομιλητή του και ο βουλευτής αποχώρησε οργισμένος από τη Χρυσή Αυγή ξεκινώντας να φτιάξει ένα ίδιο μόρφωμα, με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά νέα πρόσωπα και όνομα.

ΠΗΓΗ: instanews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.