ΚΟΡΚΙΔΗΣ: ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ δεν καλύπτουν το brain και business drain

 

Περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση της στήριξης και επιβράβευσης της υγιούς, συνεπούς και βιώσιμης επιχειρηματικότητας ζητά ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την ψήφιση στη Βουλή του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2019, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στο ‘’πακέτο” των θετικών μέτρων, που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό (μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 260 εκ. ευρώ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών κατά 177 εκ. ευρώ, επιδότηση των εισφορών των νέων εργαζομένων με 51 εκ. ευρώ, αύξηση του κατώτατου μισθού, σε συνδυασμό με την οριακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1%), τονίζει ότι παρόλο που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν επαρκούν για να καλύψουν το “brain drain”, ούτε το “business drain”, που έχει προκληθεί στον τόπο μας, λόγω της πολυετούς ύφεσης.

“Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν μας προβληματίζει τόσο για την προεκλογική χροιά, αλλά κυρίως γιατί υπολείπεται αναπτυξιακών κινήτρων προς την πραγματική οικονομία και βασίζεται σε μία πρόσκαιρη επιδοματική πολιτική προς την ελληνική κοινωνία. Βεβαίως καθώς ο προϋπολογισμός αφορά σε μία χρονιά τριπλών εκλογών ενδέχεται να προκαλέσει δημοσιονομικούς ελιγμούς από αποκλίσεις των δημοσίων δαπανών. Εν κατακλείδι, η ελληνική οικονομία, με μία άλλη αρχιτεκτονική, μπορεί να έχει προοπτική ανάπτυξης, αλλά δεν έχει διαφύγει ακόμα από τους κινδύνους που την απειλούν, αφού συνεχίζει να κινείται αργά και χωρίς δυναμική. Το βέβαιο είναι ότι και το 2019 η πραγματική οικονομία της Χώρας θα πρέπει να παλέψει σκληρά για να σταθεί όρθια”, καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.