Ο Αντώναρος εξηγεί: Γιατί τρέχει να προλάβει το 18μηνο ο Μητσοτάκης για πρόωρες εκλογές

τα σενάρια των πρόωρων εκλογών επανήλθε με νέα ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος, επισημαίνοντας και πάλι ότι τις θεωρεί “αχρείαστες” ωστόσο όπως αναφέρει έχει “την ισχυρή υποψία ότι ο Μητσοτάκης μας πηγαίνει με γοργό ρυθμό σε πρόωρες εκλογές”. Προχωρά μάλιστα και σε μία εκτίμηση-αποκάλυψη γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει εκλογές πριν κλείσει το 18μηνο για το οποίο ισχύει η λίστα.

Σημειώνεται ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή έκανε δύο αναρτήσεις με το συγκεκριμένο κείμενο ανάλυσης-εκτίμησης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με τη δεύτερη να συνοδεύεται από το λογότυπο – μυστήριο “Ακριβώς στο κέντρο” που είχε ανεβάσει για πρώτη φορά στις 24 Απριλίου…

Αναλυτικά η ανάρτηση Αντώναρου:

Χθες έκανα μια προσωπική ανάλυση για το θέμα των εκλογών για την οποία δέχθηκα πολλά μηνύματα καιν εισέπραξα αρκετες απορίες.

Θέλω λοιπόν να κωδικοποιησω για μια ακόμη φορά τις σκέψεις κι απόψεις μου εν συντομία.

1. Θεωρώ αχρείαστες τις πρόωρες εκλογές. Οι κυβερνήσεις έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν καθε προσπαθεια να εξαντλούν την τετραετή θητεία για την οποία τις εξέλεξε ο λαός. Ειδικά όπως έχουν καθαρή πλειοψηφγία όπως τώρα.

2. Κρίνοντας απο διάφορα στοιχεία έχω την ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΨΙΑ ότι ο Κυριάκος Μητδοτάκης μας πηγαίνει με γοργό ρυθμό σε πρόωρες εκλογές. Γιατί;

() Για να κερδίσει τέσσερα επιπλέον ολόκληρα χρόνια εξουσίας,
() να ξεπεράσει όσο έχει καλα δημοσκοπικά αποτελέσματα τον σκόπελο της απλής αναλογικής και
() να προλάβει να μη γυρίσει η κοινή γνώμη 1. λόγω ενδεχόμενου νέου κυκλου κορονοιου και 2. λόγω της επερχόμενης δραματικής επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στη χώρα που όλοι — μέσα κι έξω — περιμένουν.

3. Η νωρίτερη ημερομηνία που μπορεί να προκαλέσει ο ίδιος πρόωρες εκλογές με τον ίδιο να παραμένει στη πρωθυπουργία είναι η 2 Αυγούστπυ, ημερομηνία όντως πολύ αβολη. Αλλά στους κομματικούς υπολογισμούς αυτά μικρό ρόλο παίζουν.

4. Ο Μητοτάκης θέλει να κάνει εκλογές — κατά την εκτίμηση μου — οπωσδήποτε πριν κλείσει το 18μηνο για το οποίο ισχύει η λίστα (18 μηνες απο τις 7 Ιουλίου 2019). Γιατί; Ετσι θα μπορέσει να βάλει στις λίστες, και μαλιστα σε εκλόγιμες θέσεις, υποψηφίους που θελει να εκλεγουν. Γι αυτό προωθεί τύπους σαν τον Σκέρτσο, τον Χαρδαλια κ.α. στην επικαιρότητα.

5. Τελευταίο: Στο ερώτημα που μου εθεσαν πολλοί, αν πιστεύω ότι μια τέτοια προσφυγή στην κάλπη θα ηταν χρήσιμη, εχω απαντησει ηδη: ΟΧΙ. Αντίθετα θα ρίξει πίσω στην απραξία, την κομματικήν αντιπαραθεση και την ένταση τη χώρα που βυθίζεται στην κριση και την ανεργία για τρεις μήνες γιατι θα έχουμε διπλές εκλογές. Αρα ειναι ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.