Καταργούν από το παράθυρο τις άδειες των καναλιών. Καμία καταβολή για το 2020. Εσυ όμως πρέπει να συνεχίσεις να πληρώνεις κανονικά παντού.

Μετά τα 11.000.000 που διαθέτει η κυβέρνηση για την επικοινωνιακή προβολή της καταπολέμησης του Κορωνοϊού έρχεται και άλλη χαριστική κίνηση υπέρ των καναλιών.

Για τους πολίτες βέβαια που κάθονται άνεργοι στο σπίτι δεν υπάρχει καμία αναστολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων, για τα κανάλια όμως χαλί να την πατήσουν γίνεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις typologies, στην ΠΝΠ 75 αναφέρεται πως “το τίμημα κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε εννέα (9) ετήσιες δόσεις, με ισάριθμες τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου”.

Ειδικά για το τρέχον έτος δεν καταβληθεί καμία δόση. Επίσης στο τρέχον έτος δεν θα υπάρχει η πρόβλεψη για την απόδοση του ποσού των 50.000 ευρώ στο ΕΣΡ, από το τμήμα της δόσης των 3,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό.

– Κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο πρώτο και το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015 (Α΄ 133), ειδικά για τους παρόχους επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου που κατέχουν σχετική άδεια περιεχομένου έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, το τίμημα κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε εννέα (9) ετήσιες δόσεις, με ισάριθμες τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, καθεμία δε από τις επόμενες δόσεις καταβάλλεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου κάθε ημερολογιακού έτους, εξαιρουμένου του ημερολογιακού έτους 2020, εντός του οποίου δεν καταβάλλεται οιαδήποτε δόση. Το υπολειπόμενο, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, ποσό τιμήματος κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε ισόποσες δόσεις.

Κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο έκτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, ειδικά αναφορικά με τους ως άνω κατόχους άδειας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1, δεν πρόκειται να καταβάλουν οιαδήποτε δόση τιμήματος άδειας εντός του ημερολογιακού έτους 2020, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για κάθε άδεια που δεν θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), θα επιμερισθεί αναλογικά στις επόμενες ετήσιες δόσεις που θα καταβάλλει έκαστος υπερθεματιστής και θα προσαυξάνει αναλογικά το ετησίως αποδιδόμενο στο Ε.Σ.Ρ. ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

Πηγή: typologies.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.