ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΑΝ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΟ Ο κ. Μητσοτάκης – Στις εκλογές δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι

Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το επεισόδιο που υπήρξε νωρίτερα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Βούτση.

“Μένω άναυδος, δεν έχω ξαναδεί ποτέ παρόμοια συμπεριφορά, όχι αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά πολιτικού αρχηγού, να απευθύνεται με τέτοιο ιταμό και αυταρχικό ύφος απέναντι σε εκλεγμένους βουλευτές. Κύριε Μητσοτάκη έχετε νεύρα… έχετε πολλά νεύρα το τελευταίο διάστημα… Μια συμπεριφορά που αν οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε νεύρα -γιατί το έχετε ξανακάνει- να διατάζετε εκλεγμένο βουλευτή να περάσει έξω και να απευθύνεστε με αυτόν τον ιταμό τρόπο στον πρόεδρο της Βουλής και να απλώνετε το δάχτυλο. Αναρωτιέμαι αν είναι τα νεύρα σας ή είναι στοιχεία του χαρακτήρα σας να συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένο κολεγιόπαιδο που νομίζετε ότι η βουλή των Ελλήνων είναι τσιφλίκι που σας κληρονόμησε ο πατέρας σας. Εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας” είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι καθορίζει την υπηκοότητα και όχι την εθνότητα, και παρέπεμψε στην αντίστοιχη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή της ΠΓΔΜ.

Αναφερόμενος στην Αλβανία και το ζήτημα της ελληνικής ομογένειας, σημείωσε ότι «αν δεν υπάρξει σεβασμός των δικαιωμάτων της μειονότητας, δεν θα υπάρξει και ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας».

Ο πρώτος μετα-μνημονιακός προϋπολογισμός

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «σήμερα ψηφίζουμε τον πρώτο μετα-μνημονιακό προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό δημοσιονομικής επέκτασης, τον πρώτο δικό μας προϋπολογισμό».

Όπως είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε μία χώρα «μετά από μία 5ετία καταστροφής, μετά από έναν οικονομικό όλεθρο, μετά από έναν κοινωνικό Αρμαγεδδώνα».

«Η Ν.Δ. δεν ήταν στην κυβέρνηση όταν το έλλειμμα εκτινάχθηκε στο 15%; Εφαρμόσατε μέτρα λιτότητας συνολικού ύψους 65 δισ. ευρώ; Κόψατε τις συντάξεις κατά 40 δισ. ευρώ; Εκτοξεύσατε την ανεργία από το 11% στο 28%; Μειώσατε τον εθνικό μας πλούτο κατά το 1/4 ; Τι ακριβώς θέλετε να συγκρίνουμε;», διερωτήθηκε.

Μάλιστα τόνισε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στον αντίποδα σε ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, ύψους περίπου 6,4 δισ. ευρώ, αν συμπεριληφθούν και τα θετικά μέτρα του κοινωνικού μερίσματος.

«Εσείς από το 2014 είχατε μέτρα 65 δισ. ευρώ. Η δική σας δημοσιονομική προσαρμογή υπήρξε πιο σκληρή και χωρίς κανένα αποτέλεσμα» σχολίασε.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να εκφράσει και την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, τονίζοντας ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν δημοσκόποι, αλλά «οι άνθρωποι που λεηλατήσατε, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2019 θα βλέπουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.