Μακριά εθνικιστές και εθνομηδενιστές από τον Έβρο: Ευτυχώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν καλή δουλειά…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όσοι διαβάζουν τα κείμενα μου έχουν διαπιστώσει ότι διατηρώ με συνέπεια μία αρνητικότατη στάση για τους εθνομηδενιστές, τηρώντας ταυτόχρονα μία αυστηρότατη στάση απέχθειας απέναντι στους ψεκασμένους εθνικιστές.

Πιστεύω ότι και οι μεν και οι δε είναι επικίνδυνοι για μία χώρα, που επιμένει να δρα και να αντιδρά μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας. Και οι δύο αποτελούν απειλή για την κυριαρχία μίας χώρας, στην περίπτωση μας, είναι απειλή για την ελληνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Οι εθνομηδενιστές είναι αυτοί που σε κάθε απειλή απαντούν «να δώσουμε κάτι στην Τουρκία για να ησυχάσουμε». Οι εθνικιστές κυριαρχούνται από μίσος για όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονται απέναντι στην ιδεολογία τους. Οι εθνομηδενιστές δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την Πατρίδα. Οι εθνικιστές, στο όνομα της Πατρίδας, χρησιμοποιούν και βία.

Αρρωστημένες καταστάσεις. Και σίγουρα, ούτε ο εθνομηδενισμός, ούτε ο εθνικισμός έχουν την παραμικρή σχέση με την Πατρίδα ή με τον πατριωτισμό. Απλά χρησιμοποιούν τη Δημοκρατία, η οποία έπρεπε να έχει λιγότερη ανοχή γι’ αυτούς που παράγουν μίσος.

  • Γιατί η παραπάνω εισαγωγή; Μου έδωσαν αφορμή τα δημοσιεύματα -αν θέλετε οι ισχυρισμοί- ότι στον Έβρο δρουν παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες κυνηγούν μετανάστες και πρόσφυγες που κατάφεραν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.
  • Διάβασα επίσης ότι Γερμανοί φιλοναζί κατευθύνονται προς τον Έβρο για να αντιμετωπίσουν προφανώς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Δεν είναι θέμα του κειμένου μου αυτού, τι ισχύει και τι δεν ισχύει, και να με συγχωρούν οι φίλοι και των δύο πλευρών, που αναζητούν συνηγόρους. Αυτή είναι δουλειά της ελληνικής αστυνομίας και του ελληνικού στρατού.

Αν, όμως, δρουν παρόμοιες ομάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρέπει να αφοπλιστούν πάραυτα. Οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες μας απέδειξαν ότι κάνουν καταπληκτική δουλειά και το πλέον σημαντικό είναι ότι δείχνουν σεβασμό και προσοχή σε όσους εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα και συλλαμβάνονται.

Αν κάτι δεν κατάφερε η τουρκική προπαγάνδα είναι να πείσει ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας ασκούν βία. Όσον αφορά την καταγγελία ότι ευθύνεται η Ελλάδα για το θάνατο μετανάστη μέσα στο τουρκικό έδαφος, είδα 10 φορές το ενοχλητικό βίντεο και δεν έχω πειστεί ακόμα ότι η τουρκική προπαγάνδα έχει δίκιο. Κάτι δεν μου πάει καλά. Όμως, αν αποδειχθεί ότι έχουν ευθύνη οι ελληνικές αρχές, θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει φωνή διαμαρτυρίας. Για να είμαστε εξηγημένοι…

  • Η Ελλάδα δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την Τουρκία. Είχα γράψει πρόσφατα -και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση- ότι η κατοχική δύναμη πολεμά τη χώρα μας χωρίς να έχει ρίξει ούτε μία σφαίρα.
  • Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο σχέδιο και άστε κατά μέρος τις ανοησίες όλοι εσείς οι ευφάνταστοι αναλυτές του γλυκού νερού. Τόσο έξυπνο σχέδιο, που τις πρώτες μέρες της τουρκικής επίθεσης δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τοποθέτησε μπροστά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και η Ελλάδα βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να έχει απέναντί της τους «κολασμένους» όλης της γης. Από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Πως αντιμετωπίζει κάποιος μία τέτοια κατάσταση;

Όπως τους αντιμετώπισαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Έδειξαν σεβασμό στους «κατατρεγμένους» αλλά και με την ισχύ των όπλων στάθηκαν απέναντι στην κατοχική δύναμη Τουρκία. Και σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση με ψεκασμένους εθνικιστές.

Τα πράγματα στην περιοχή του Έβρου είναι περίεργα και παράξενα. Είναι και μία περιοχή, άλλωστε, που έχει στοχεύσει ο ηγέτης του «Ξανθού Γένους», ο οποίος χθες πάλι βρήκε τον τρόπο να διασώσει τον Ταγίπ Ερντογάν. Το «σωσίβιο» μπορεί να βυθιστεί βεβαίως… Και δεν γνωρίζουμε αν αυτό σχεδίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον «φίλο Ταγίπ».

Η αρμόδια ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ερευνήσει τους ισχυρισμούς ή τις πληροφορίες για παρουσία εθνικιστών και νεοναζί στην περιοχή του Έβρου. Αν τους βρει πρέπει να τους διώξει με κλωτσιές στον πισινό τους. Οι ελληνικές αρχές τα πάνε πολύ καλά στον Έβρο και το έργο αυτό δεν πρέπει να αμαυρωθεί.

Όσον αφορά τους εθνομηδενιστές, ας αφήσουν τις μαλαγανιές στο …όνομα των μεταναστών και των προσφύγων. Οι εθνομηδενιστές αποτελούν την αθηναϊκή ελίτ, και τους «κατατρεγμένους» τους χρησιμοποιούν δυστυχώς για δούλους. Δεν έχουν κανένα μέρος της καρδιάς τους κενό για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μετά τη συμφωνία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν για την Ιντλίμπ, το προσφυγικό ζήτημα που έθεσε για να επιτεθεί στον Έβρο, ο ηγέτης της κατοχικής δύναμης, εκλείπει. Δεν έχει καμία δικαιολογία πλέον να χρησιμοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες εναντίον της Ελλάδας… Τι όχι; Το Ιντλίμπ ήταν η δικαιολογία. Η μεταφορά των άμοιρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα έγινε βάση συγκεκριμένου σχεδίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.