Ιδού το νέο αυτοκίνητο του Αδωνι Γεωργιάδη!

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρέλαβε το νέο του αυτοκίνητο, για το οποίο μάλιστα έγραψε και τα πρώτα σχόλια…

Συγκεκριμένα ο Υπουργός παρέλαβε το ηλεκτρικό Peugeot e-208, στο πλαίσιο του “Βουλευτικού leasing”. Θυμίζουμε πως οι Βουλευτές κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν το αυτοκίνητό τους επιλέγοντας ένα καινούργιο, στο πλαίσιο του leasing που αποφασίζει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Συγκεκριμένα φέτος αποφασίστηκε  πως οι βουλευτές Βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας όσο και οι των υπολοίπων περιφερειών της χώρας και των Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορούν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο και μάλιστα με μηνιαίο μίσθωμα υψηλότερο ή ίσο με το αντίστοιχο των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Δηλαδή το μηνιαίο μίσθωμα για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως και 1.600 κ.εκ. ανέρχεται σε 450 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τους Βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας ενώ για τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές ο κυβισμός των κινητήρων ανεβαίνει στα 1.800 κ.εκ. και το μηνιαίο μίσθωμα στα 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν τη μοναδική εξαίρεση και για τις δύο κατηγορίες βουλευτών οι οποίοι μπορούν να τα αποκτήσουν δικαιολογώντας το υψηλό μίσθωμα που ανέρχεται σε 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ετσι ο Αδωνις Γεωργιάδης επέλεξε το μικρό, ηλεκτρικό Peugeot e-208, που είναι από τα πρώτα που ήρθαν στην Ελλάδα, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Instagram “Σήμερα οδήγησα το πρώτο μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πηγαίνει υπέροχα. Είναι σίγουρα το μέλλον στα αυτοκίνητα Πόλης!”

Το 208e έχει αυτονομία 340km και μηδενικές εκπομπές ρύπων CO2. Σύμφωνα με την Peugeot, το e-208 φορτίζεται στο 80% της αυτονομίας του σε 30 λεπτά, με τον ανάλογο ταχυφορτιστή φυσικά…

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.