Άδωνις Γεωργιάδης: Nα τον μαζέψουν ή να τον κάνουν αρχηγό τους

Toυ Γιώργου Λακόπουλου

Ας ξεκινήσουμε με τρία δεδομένα: Πρώτο: οι υπουργοί εκφράζουν την κυβέρνηση και οι αντιπρόεδροι κομμάτων το κόμμα. Αλλιως δεν θα ήταν ούτε υπουργοί, ούτε αντιπρόεδροι.

Δεύτερο: Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του ΟΗΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών που κατοχυρώνουν τα ατομικά δικαιώματα, τις ελευθερίες των ανθρώπων, έχει υπογράψει αντίστοιχες διεθνείς Συνθήκες και υπερασπίζεται την ομαλή λειτουργία των διεθνών σχέσεων.

Τρίτο: Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και αντιπρόεδρος στη ΝΔ. Άρα ό,τι λέει είναι επίσημο και εκφράζει και τους υπολοίπους -όσο δεν τον αποδοκιμάζουν.

Κανείς από την κυβέρνηση και την ΝΔ δεν αποδοκίμασε τα ανατριχιαστικά που είπε πάλι.

Μίλησε για «οργανωμένη εισβολή από ξένο κράτος» και για δικαίωμα της Ελλάδας να αγνοεί την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, που ζητάει από την Ελλάδα «αποφυγή υπέρμετρης και αδικαιολόγητης βίας».

Είπε ότι «όσοι φτάνουν στα νησιά θα γυρνάνε πίσω αμέσως με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν θα καταγράφονται, θα μπαίνουν σε βάρκες και θα γυρνάνε πίσω».

Αυτό από μόνο του μπορεί να στείλει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αποφάσισε ότι «δεν πρόκειται να μείνει κανένας στην ελληνική επικράτεια». Δηλαδή θα τους στερείται κάθε δικαίωμα και δεν θα κρίνεται καμία αίτηση ασύλου τους. Διότι «είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα» και «δεν θα μείνουν ούτε ένα 24ωρο».

Αυτός ο παροξυσμός παραβιάζει πολλά -στην κοινωνία του 2020 και την Ευρώπη του πολιτισμού και της αλληλεγγύης. Αλλά παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα.

Ο Γεωργιάδης κουρελιάζει την Ελληνική Δημοκρατία όταν την εμφανίζει – ως εκπρόσωπος της λόγω υπουργήματος- ως κράτος μισαλλόδοξο, ρατσιστικό, παραβατικό και απάνθρωπο.

Ντροπιάζει την ελληνική κοινωνία της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας.

Δεν δίνει μόνο τη χειρότερη εικόνα για τη χώρα. Δίνει και επιχειρήματα στον Ερντογάν- που τα χρησιμοποιεί εναντίον μας για να καλύπτει τις παρανομίες του.

Ο υπουργός του Μητσοτάκη και αντιπρόεδρος της ΝΔ αφιονίζει την κοινωνία, δημιουργεί ένα φανατισμένο ακροατήριο, προτρέπει εμμέσως σε πράξεις βίας εναντίον όσων καταφθάνουν – παρανόμως- στη Ελλάδα, διεκδικώντας άσυλο, στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Πολλοί δικαιούνται άσυλο- και σίγουρα δικαιούνται όλοι ανθρωπιστική βοήθεια. Αλλά μέλος της ελληνικής κυβέρνησης δηλώσει ότι η Ελλάδα θα τους το στερήσει και θα τους στείλει στην κόλαση. Γιατί έτσι θέλει.

Ο Γεωργιάδης σπέρνει το μίσος, αποδυναμώνει τις ελληνικές θέσεις σ’ αυτό το δύσκολο πρόβλημα και και το χειρότερο διαμορφώνει προϋποθέσεις για την εμφάνιση ενός νέου ακροδεξιού μορφώματος που θα διεκδικήσει την εμφάνιση του στη επόμενη Βουλή με τα «επιχειρήματα» ενός υπουργού δημοκρατικής κυβέρνησης.

Δεν είναι άσχετο με τη δημόσια παρουσία Γεωργιάδη ότι ο Γκάρντιαν κατηγοριοποίησε τον Μητσοτάκη με τον Όρμπαν, την Λεπέν και τον Σαλβίνι: ο υπουργός και αντιπρόεδρος του τους εκπροσωπεί δίπλα του.

Είναι η ώρα να πάρει αποφάσεις ο Πρωθυπουργός, ως φορέας της λαϊκής εντολής: Να τον μαζεύει ή να τον ορίσει καθοδηγητή στην κυβέρνηση του και αρχηγό στο κόμμα του.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.