Έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει ο πρωθυπουργός; ( ή έχει αποδεχτεί τα τετελεσμένα που θέλουν να επιβάλουν! )

Προφανώς, ο πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δέχεται υβριδικό πόλεμο από την Τουρκία.

Διαφορετικά δεν θα εφάρμοζε αυτή την ήπια και συνάμα ηττοπαθή στρατηγική.

Και πολύ φοβούμαστε ότι αν δεν αφυπνιστεί, η Ελλάδα θα υποστεί δεινή ήττα.

Εκτός κι αν νομίζει, ότι με τον τρόπο που κινείται θα μπορέσει να συγκρατήσει τις ορδές μεταναστών που στέλνει σωρηδόν ο Ερντογάν.

Ας αλλάξει πλευρό, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούν εκτός ελέγχου τόσο η κατάσταση στον Έβρο όσο και στα νησιά.

Η Τουρκία αναφέρει ότι κατευθύνονται στα σύνορά μας περίπου 80.000 ακόμη μετανάστες. Κι αν συγκεντρωθεί τόσο μεγάλος αριθμός δεν ξέρουμε αν θα αντέξουν τα σύνορα. Την ίδια στιγμή, οι ροές αυξάνονται και στα νησιά και είναι δεδομένο ότι θα αυξηθούν περισσότερο.

Άρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταρρεύσει η γραμμή άμυνας που επέλεξε να εφαρμόσει ο πρωθυπουργός προς αντιμετώπιση της τουρκικής επίθεσης.

Και ο μόνος τρόπος που θα του μείνει για να αποφύγουμε τη νέα μαζική εισβολή μεταναστών, θα είναι να δοθούν εντολές αντιμετώπισής τους με πυρά, τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο.

Κάτι που εκ των πραγμάτων είναι αυτονόητο ότι δεν γίνεται.

Άλλωστε, όσο κι αν σκούζουν διάφοροι πατριδοκάπηλοι, πρόκειται για ανθρώπους. Συνεπώς, η βία ως λύση αποτροπής απορρίπτεται μετά βδελυγμίας.

Συν ότι, αν υπάρξει έστω κι ένας νεκρός, πέρα από τον γενικότερο αντίκτυπο της αποτρόπαιης πράξης, αυτομάτως ο αδίστακτος Ερντογάν που εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη δυστυχία για ιδιοτελείς σκοπούς, θα αναχθεί σε ανθρωπιστή κι από θύτης θα υποδύεται το θύμα.

Που σημαίνει, ότι η μόνη λύση που απομένει στον πρωθυπουργό είναι να θέσει προ των ευθυνών τους πρώτα την Ευρώπη και κατόπιν τις ΗΠΑ.

Κι αν δεν εισακουστεί, και οι δύο πλευρές αποφασίσουν να γείρουν την πλάστιγγα προς τα συμφέροντα της Τουρκίας, τότε θα πρέπει να πράξει τα δέοντα. Ήτοι, να ανοίξει τα σύνορα και να στείλει τους μετανάστες πεσκέσι.

Κι αν τολμήσουν τα Σκόπια να κλείσουν τα σύνορά τους όπως το ’15, τότε αυτομάτως ακυρώνεται η συμφωνία των Πρεσπών και να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Έλεος πλέον, ή ανήκουμε στη Δύση ή δεν ανήκουμε. Ή είμαστε σύμμαχοι ή δεν είμαστε. Ας πάψουν πια να μας αντιμετωπίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Κι ας σταματήσουμε κι εμείς να θεωρούμαστε δεδομένοι, για να αρχίσουν επιτέλους να μας σέβονται.

Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιδείξει αδυναμία, φοβούμενος αντίποινα, τότε να θεωρεί σίγουρο ότι δεν θα καταφέρει να διαχειριστεί την ήττα.

Διότι αν δεν επιδείξει την απαιτούμενη πυγμή, είναι πιθανό οι νέοι μετανάστες να προστεθούν στους υπάρχοντες. Εξάλλου, οι άνθρωποι αυτοί κάπου πρέπει να πάνε, δεν δύναται να μείνουν εσαεί στα σύνορα. Δεν χρειάζεται να είναι μάγος κάποιος για να μαντέψει τι θα συμβεί στην Ελλάδα, την ώρα που στα νησιά έχουν εξεγερθεί οι πολίτες.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να σταθεί πλέον ως πρωθυπουργός για ευνόητους λόγους, παραμονεύει κι ο κίνδυνος αυτόχθονες και ετερόχθονες να σφαχτούν μεταξύ τους. Κι εκεί να δείτε γλέντια που θα κάνει ο Ταγίπ.

Για να μην διαλυθεί η χωρά λοιπόν, ας αφήσει ο πρωθυπουργός στην άκρη την επικοινωνιακή αντιμετώπιση κι ας πιέσει πάραυτα τους συμμάχους.

Διότι ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος, όχι εμείς.

Κι αν Ευρώπη και ΗΠΑ αποφασίσουν να μας θυσιάσουν πέφτοντας θύματα του εκβιασμού του για να εξυπηρετήσουν τα συμφεροντάκια τους, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται να πληρώσουμε τη νύφη για πολλοστή φορά λόγω της δυτικής προδοσίας.

Αν είναι δυνατόν. Ο Ερντογάν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο κι αντί να τον συντρίψουν, οι μεν Γερμανοί τον χαϊδεύουν για να μην ανοίξει κι άλλο την στρόφιγγα των μεταναστών, οι δε Αμερικανοί του συμπαραστέκονται για να πλήξουν τους Ρώσους.

Συν ότι με την συγκεκριμένη ανατροπή στη γεωπολιτική σκακιέρα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως αμφότερες οι δύο πλευρές ενδέχεται να του κάνουν όλα τα χατίρια, για να φέρουν πιο κοντά και την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Ίσως τελικά, αυτή να είναι και η στόχευση του Ερντογάν με τον υβριδικό πόλεμο που εξαπέλυσε στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι αν ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ανατρέψει το νέο status quo που πάει να δημιουργηθεί, τρίβοντας στα μούτρα των δυτικών την υποκρισία τους, οι οποίοι αίφνης επειδή σκέφτεται ο σουλτάνος να αλλάξει γεωπολιτικό στρατόπεδο σπεύδουν να τον προσκυνήσουν.

Η στιγμή που ξεχωρίζουν οι ηγέτες από τους ικέτες, του χτυπάει την πόρτα.

Εφόσον επιλέξει να μην ορθώσει το ανάστημά του και συρθεί από τις εξελίξεις, κάνοντας ακόμη πιο δυσοίωνο το μέλλον της πατρίδας, τότε σημαίνει ότι έχει αποδεχτεί τα τετελεσμένα που θέλουν να επιβάλουν οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι στην περιοχή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διαψεύδοντας αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα περί μπολιάσματος και Χάγης που ακούγονται όλο αυτό το διάστημα συνδέονται με την τουρκική κλιμάκωση.

Ίδωμεν…

Υ.Γ. Τουλάχιστον… ας μας σώσει από τον κορωναϊό.

Πηγή: antinews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.