ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΒΟΛΙΚΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ Ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι η χρεοκοπία της χώρας βασίζεται στις ελίτ

Για «βαρβαρολαγνεία» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, με αφορμή, όπως είπε, τα φαινόμενα ανομίας που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό, ενώ τόνισε ότι η ρητορική της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και της βίας δεν μπορεί να είναι η σύγχρονη γλώσσα των πολιτικών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι θα πρέπει τα κυβερνητικά στελέχη -και γενικότερα οι πολιτικοί- να μετράνε τα λόγια τους και να μην στοχοποιούν δημοσιογράφους, ΜΜΕ, και πολιτικούς αντιπάλους.

«Ελπίζουμε να πάρετε απόφαση να σταματήσει το εμπάργκο που έχετε επιβάλει στον ΣΚΑΪ και στη Δημόσια Τηλεόραση», είπε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την «κυβερνητική πολιτική των επιδομάτων αντί των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» καλώντας του πολίτες να δουν την «Ελλάδα αλλιώς» στις επερχόμενες εκλογές.

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα πορεία, το 2019 και να μην κάνει όλα τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Δεν αρκεί να χάσετε τις εκλογές. Πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δεν λαϊκίζουν και εξαπατούν», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό ανέφερε ότι έχει εκτοξεύσει του έμμεσους φόρους και έχει ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο σε χαμηλές τιμές «για να μην έχει η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα έρθει μετά τις εκλογές να ανακάμψει την οικονομία», όπως σημείωσε. Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι είναι λάθος πολιτική η υπερφορολόγηση.

«Είστε στυλοβάτες του κομματικού κράτους, των ελλειμμάτων και των χαριστικών πράξεων κι είναι βολικό ψέμα και λαϊκισμός ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι η χρεοκοπία της χώρας βασίζεται στις ελίτ» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Τέλος, τόνισε ότι αν συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική με τα υπερπλεονάσματα και την υπερφορολόγηση «δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, αλλά χρεοκοπία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.