Λέσβο: 43 τραυματίες αστυνομικοί – Ξέμειναν από δακρυγόνα

Δεκάδες είναι οι τραυματίες από τις πολύωρες μάχες στη θέση όπου θα κατασκευαστεί η νέα δομή κράτησης μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί, ενώ τοπικοί φορείς αναφέρουν ότι δεκάδες είναι και οι πολίτες που έχουν τραυματιστεί. Από τους 43 τραυματισμένους αστυνομικούς, οι δύο είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αρχές είναι ότι έχει αποκλειστεί η γρήγορη πρόσβαση στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης λόγω κλειστών δρόμων. Έτσι, πολλοί τραυματίες διακομίζονται στο τοπικό κέντρο υγείας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ να ξεμείνουν από δακρυγόνα και να χρειαστεί ανεφοδιασμός.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν κάτοικοι που απείλησαν αστυνομικούς ότι θα βγάλουν καραμπίνες, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν ότι διμοιρίες των ΜΑΤ έσπασαν καθρέφτες αυτοκινήτων που ανήκουν σε διαδηλωτές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.