ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ – “Μην τους κατηγορείτε για τα πάντα”!

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε σήμερα τους εθνικιστές ηγέτες, οι οποίοι κατηγορούν τους μετανάστες για τα προβλήματα στις χώρες τους και οι ίδιοι καλλιεργούν την δυσπιστία στην κοινωνία επιδιώκοντας ανέντιμα οφέλη και ασκώντας ξενοφοβική και ρατσιστική πολιτική.

Ο 82χρονος πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έκανε την υπεράσπιση των μεταναστών βασική θέση της θητείας του, προέβη στα σχόλια αυτά στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης της Καθολικής Εκκλησίας την 1η Ιανουαρίου, το οποίο αποστέλλεται σε επικεφαλής κρατών και σε κυβερνητικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Το μήνυμά του συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία το μεταναστευτικό είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα σε πολλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ουγγαρία και η Ιταλία.

Μάλιστα ο πάπας Φραγκίσκος έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον αρχηγό της ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι για τα δικαιώματα των μεταναστών.

“Οι πολιτικές ομιλίες που τείνουν να αποδίδουν όλα τα κακά στους μετανάστες και να στερούν από τους φτωχούς την ελπίδα είναι απαράδεκτες”, είπε ο πάπας χωρίς να κατονομάσει χώρες ή ηγέτες.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε ότι η σημερινή εποχή “χαρακτηρίζεται από ένα κλίμα δυσπιστίας ριζωμένο στον φόβο για τους άλλους ή για τους ξένους και ανησυχίας για την προσωπική ασφάλεια του ανθρώπου”.

Ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε θλιβερό το ότι η δυσπιστία “παρατηρείται ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο με συμπεριφορές ή μορφές εθνικιστικές που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αδελφοσύνη την οποία η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας έχει τόση ανάγκη”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.