Είναι η πικρή διαπίστωση: Κυβέρνηση «παρατράγουδα»

Τα «μαργαριτάρια» της ΝΔ, μόνο την τελευταία εβδομάδα αρκούν για να περιγράψουν γλαφυρά, την πρωτόγνωρη ελαφρότητα με την οποία προσεγγίζει τη διακυβέρνηση της χώρας το κόμμα που επαίρεται για τους «αρίστους» που έφερε στην εξουσία.

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην επίδοξος σταρ στα «Παρατράγουδα», Νίκος Ρωμανός εντόπισε τις αιτίες που δημιουργούν το προσφυγικό ζήτημα στο γεγονός ότι «κλείσαμε τα σύνορα αλλά όχι αεροστεγώς», κάνοντας αρκετούς να αναρωτιούνται με ποιο τρόπο σκέφτεται να απομονώσει τον αέρα στα σύνορα.

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος καταθέτει αγωγή και ζητά 28.000 ευρώ από μια χρήστη των κοινωνικών δικτύων που έκανε απλή αναφορά, χωρίς κανένα σχόλιο καν, στο όνομά του μέσα από το σατυρικό group του Facebook «Βαθύ Luben», όχι τώρα αλλά το Μάιο του 2019. Η όψιμη ευαισθησία αφού, εν των μεταξύ, έγινε βουλευτής υπενθυμίζει ότι και μόνο η αναφορά του ονόματός του προκαλεί οργή και επικριτικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Μια άλλη βουλευτής, η Κατερίνα Μονογυιού από τις Κυκλάδες, ανέβηκε στο Βήμα της Βουλής συλλαβίζοντας και έκανε το διαδίκτυο να «κλάψει» ενώ όταν αποκαλύφθηκαν οι κατά καιρούς  δημόσιες παρεμβάσεις της, το πράγματα έγιναν χειρότερα. Δεν είναι θέμα κριτικής σε μια φυσική αδυναμία ή ένα τρακ αλλά κριτική στην παντελή έλλειψη επίγνωσης των καθηκόντων που απορρέουν από το αξίωμα του βουλευτή και την άγνοια για τα στοιχειώδη πολιτικά ζητήματα.

Η «σεσημασμένη» για τις ατυχείς δηλώσεις της Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδη «ξαναχτύπησε» την Τετάρτη για να χαρακτηρίσει «κωμικό στοιχείο» το γεγονός ότι μια μαθήτρια γυμνασίου λιποθύμησε από την πείνα, προσπαθώντας μάλιστα να αποποιηθεί των ευθυνών της επειδή τα περικεκομμένα  από την κυβέρνηση σχολικά γεύματα δεν  παρέχονται στο Γυμνάσιο.

Και εκεί που τα πράγματα έγιναν πραγματικά σοβαρά και με πρόσωπο που δεν ήταν αναμενόμενο, ήρθε το τελειωτικό «χτύπημα». Ο Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος αναλύει την εξωτερική πολιτική με βάση το «δόγμα Sting», δηλαδή «Every breath you take, every move you make, i’ll be watching you» αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Στην περίπτωση του τραγουδιού, ο Sting ξεκίνησε τη σόλο καριέρα μετά τους Police αλλά στην περίπτωση της εξωτερικής πολιτικής όλα τα στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ κάνουν μονίμως «σόλο καριέρα», λέγοντας ο καθένας ό,τι του κατεβαίνει. Πικρή διαπίστωση για τη χώρα τα κυβερνητικά «παρατράγουδα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.