Η κυβέρνηση προάγει σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επικεφαλής για τις επιχειρήσεις στο Μάτι

Σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος προήχθη ο αρχιπύραρχος, διοικητής Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής και επιχειρησιακός επικεφαλής στο Μάτι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις πρόσφατες κρίσεις στην πυροσβεστική, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. 

«Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προάγει σε Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Αρχιπύραρχο, Διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής – τοπικά επιχειρησιακό επικεφαλής – κατά την τραγωδία στο Μάτι», τονίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής και μιλά για «αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά τη συγκεκριμένη προαγωγή, για την τότε δημαγωγική και υποκριτική στάση του κ. Μητσοτάκη, πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι»

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο τοποθέτησε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε υπό την εποπτεία του, τη διαχείριση στο Μάτι. Μάλιστα η ΝΔ κατά την διάρκεια της τραγωδίας τον είχε βάλει στο στόχαστρο, ζητώντας την απομάκρυνσή του.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός που τότε δήλωνε: «Πώς ασκούν τα καθήκοντά τους και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ; Αυτοί μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν και άλλη πυρκαγιά. Ποιος έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή;», τελικά τον έκανε γενικό γραμματέα στην κυβέρνησή του. Για την κίνηση αυτή είχε ασκηθεί τότε, όπως και τώρα, σφοδρή κριτική στη ΝΔ για υποκριτική στάση στα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Μάτι.

«Καρατόμηση των άξιων και προαγωγή των αρεστών»

Ο Γιάννης Ραγκούσης σχολιάζει επίσης ότι οδηγός για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ήταν κατά κύριο λόγο «η παράγκα, η αναξιοκρατία και ο κομματισμός». «Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα “δεξιός να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι” προχώρησε στην καρατόμηση άξιων αξιωματικών και στην προαγωγή των αρεστών», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «βαφτιστήρια υπουργών, πρόεδροι ΝΟΔΕ της ΝΔ πήραν επιτέλους αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν, πήραν προαγωγή σε βάρος άριστων συναδέλφων τους». «Καλωσορίσατε λοιπόν όχι στο επιτελικό κράτος. Καλωσορίσατε στο επιτελικό κράτος της Δεξιάς», καταλήγει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.