Ο Μπογδάνος απαιτεί αποζημίωση 28.000 ευρώ από εργαζόμενη των 500 ευρώ για μια σατιρική ανάρτηση

Αποζημίωση ύψους 28.000 ευρώ απαιτεί από πολίτη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, για μια ανάρτηση που τον αφορούσε στη σελίδα του facebook, Βαθύ Luben.

Τον Μάιο του 2019, μία χρήστης του facebook δημοσίευσε στη σελίδα «Βαθύ Luben» σατυρικού περιεχομένου, μία φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με τη λεζάντα «Παιδιά σος ο μπογδανος κατω από το γραφείο μου. Γουάτ του ντου;». Η φωτογραφία έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλής στη σελίδα, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 500 αντιδράσεις και 200 σχόλια, κάτι το οποίο προφανώς συνετέλεσε και τον ενδιαφέρον του Κ. Μπογδάνου

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ανάρτηση έγινε στις 7 Μαΐου. Ο Κ. Μπογδάνος διαμαρτυρήθηκε δημόσια γι’ αυτήν από ραδιοφώνου στις 13 Ιουνίου, αλλά μόνο την 1η Αυγούστου, αφότου δηλαδή εκλέχθηκε, προχώρησε σε νομικά μέτρα.

Έτσι, στις 3 Σεπτεμβρίου, επιδόθηκε στην κοπέλα η αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση 20.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας και 8.000 ευρώ για την προσβολή του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η συζήτηση της αγωγής έχει οριστεί στις 5 Μαρτίου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το Vice που δημοσίευσε στοιχεία από την αγωγή που κατέθεσε κατά της «Ελένης Σ.» ο Κ. Μπογδάνος, το κατηγορητήριο αφορά στο γεγονός πως η εναγόμενη τράβηξε και δημοσίευσε σε δημόσιο group φωτογραφία του Μπογδάνου χωρίς τη συγκατάθεσή του, καθώς και το γεγονός ότι αντέδρασε θετικά με reactions του facebook σε σχόλια που άφησαν άλλα μέλη της σελίδας.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Κ. Μπογδάνος παραθέτει σχόλια που φέρονται να έγραψαν μέλη της σελίδας κάτω από την επίμαχη ανάρτηση, σημειώνοντας και την «ερμηνεία» του εκάστοτε σχολίου. Έτσι, στην αγωγή που κατέθεσε αναφέρει πως θεωρεί το σχόλιο «Βγάλ’τον έξω και κατούρα» ότι τον χαρακτηρίζει ως «άξιος να δεχθώ προσβλητική, υποτιμητική, εξευτελιστική συμπεριφορά», το σχόλιο «Πέσε αλα WWE από την γωνία του κτηρίου…ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥ» ως «άξιος να δεχθώ βία», το «ξερνα δεν θανε και δυσκολο» ως «πρόσωπο που προκαλώ αηδία στον άλλον» και το «Κάνε παράπονα στον δημο γτ αγνωστοι αφοδευουν στην μεση του δρομου», ως «έχων μηδενική αξία, όπως τα ανθρώπινα περιττώματα».

Ακόμα, πάντα με βάση το δημοσίευμα, ο ίδιος θεωρεί πως με τα παραπάνω σχόλια ο «μέσος αναγνώστης αποκομίζει την εντύπωση ότι «δεν χρήζω ουδεμίας εκτίμησης με βάση την ηθική και κοινωνική αξία μου, καθώς και την υπόληψή μου, με αποτέλεσμα να είμαι άξιος πάσης φύσεως προσβλητικών, εξευτελιστικών και βίαιων συμπεριφορών».

Η κοπέλα είπε στο Vice πως μετά την επίδοση της αγωγής, επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Κ. Μπογδάνου, ενημερώνοντάς τον πως κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση, λέγοντάς του «εγώ από την πλευρά μου κατέβασα το post, μπορείτε να ενημερώσετε και να το αφήσουμε εδώ», χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι. Η ίδια τονίζει πως η αρχική ανάρτηση, αλλά και τα σχόλια που προκάλεσε ήταν «καθαρά χιουμοριστικά», απαντώντας στις αιτιάσεις του Μπογδάνου που την κατηγορεί ότι τα υιοθέτησε πως «ίσως να φταίει ότι με τον κύριο Μπογδάνο έχουμε κι ένα generation gap», καθώς η ίδια είναι 25 ετών.

Σημειώνεται πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως πρόκειται για μία κοπέλα που μετακόμισε στην Αθήνα πριν τρία χρόνια, εργάζεται σαν γραμματέας με μισθό 550 και με τους δύο γονείς άνεργους και χωρίς περιουσιακά στοιχεία στο όνομά της, και όπως αναφέρει η ίδια, «αν υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι, είμαι σίγουρα μέσα σε αυτούς».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.