Τραγικό “ναυάγιο” της κυβερνητικής πολιτικής στη Μόρια και μετατροπή της από το πρωί σε τεράστιο “στρατόπεδο φύλαξης” ανθρώπων!

Με καταστολή, βίαιη και αναίτια επιθεση σε εξαθλιωμένους πρόσφυγες ακόμα και ανήλικα προσφυγόπουλα και θεωρίες συνωμοσίας απάντησε η κυβέρνηση στους ανθρώπους που απαιτούν τον απεγκλωβισμό τους από την δομη-κόλαση στο νησί της Μυτιλήνης. Και τελικά κατέφυγε και στην τελευταια λύση που της απέμενε μετά την παταγωδη αποτυχία (και αδιαφορια) της να διαχειριστει το μεταναστευτικό προβλημα, την γκετοποίηση της “δομης φιλοξενίας” και την μετατροπή του από το πρωί σε ένα τεράστιο “στρατόπεδο φύλαξης” λες και είναι αιχμάλωτοι και όχι προσφυγες πολέμου…

Σε κλοιό “ασφαλείας” βρίσκεται από σήμερα νωρίς το πρωί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αυξηθεί περιμετρικά του χώρου και ειδικά στα σημεία από τα οποία μπορούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν πρόσφυγες και μετανάστες. Σημειώνεται ότι σε επιφυλακή παρέμεναν αστυνομικοί στο σημείο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο νησί σήμερα επικρατεί ηρεμία ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης κάτοικοι του χωριού της Μόριας πήγαν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου μετά τα σκηνικά έντασης που έγιναν χθες κατά τα οποία έγιναν 40 προσαγωγές αλλοδαπών.

Στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει δοθεί εντολή λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο νησί για αυξημένη επιφυλακή και για αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί τρεις ζώνες ελέγχου από την κεντρική πύλη μέχρι τον καταπέλτη του πλοίου για να αποτραπεί επιβίβαση προσφύγων – μεταναστών που δεν διαθέτουν εισιτήριο ενώ βρίσκονται και σε ετοιμότητα σε περίπτωση που πρόσφυγες – ,μετανάστες εισέλθουν στο χώρο του λιμένα και δημιουργηθεί ένταση αντίστοιχη με τη χθεσινή.. Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Δευτέρας – είχε προηγηθεί επικοινωνία του περιφερείαρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – έφτασαν στο νησί από την Αθήνα δυο ακόμη διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ το βράδυ της Κυριακής είχαν φτάσει άλλες δυο. Συνολικά αυτή τη στιγμή στη Λέσβο είναι έξι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Με πληροφορίες από in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.