Ραγδαία φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρουσιάζει νέα δημοσκόπηση

Η ραγδαία φθορά που εμφανίζει η κυβέρνηση σύμφωνα με μεγάλη μυστική δημοσκόπηση που αποκαλύπτει η Kontranews προκαλεί πανικό στο Μαξίμου που καταφεύγει σε κινήσεις πανικού. Μάλιστα σε συνδυασμό με την ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε για τη Μακεδονία όπου η παρουσία υπουργών της κυβέρνησης έχει… απαγορευτεί και όσοι επιχειρούν να παραστούν σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις φυγαδεύονται με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων όπως ακριβώς συνέβη με τον Βορίδη προχθές στη Βέροια, το κλίμα που διαμορφώνεται είναι βαρύ και ασήκωτο.

Ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με την κατάσταση που διαμορφώθηκε γιατί είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση εγκλωβίζεται σε καθεστώς φθοράς μέσα στο πρώτο επτάμηνο και με μια σειρά πρωτοβουλιών επιχειρεί να διαχειριστεί την πολυεπείπεδη κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή αποφάσισε να αφαιρέσει κάθε αρμοδιότητα από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναθέτοντας στον Γιώργο Γεραπετρίτη την καυτή πατάτα του ποδοσφαίρου.

Επειδή ο πρωθυπουργός θεωρεί ανίκανα τα κυβερνητικά στελέχη να διαχειριστούν την κατάσταση με μια σειρά βεβιασμένων κινήσεων επιχειρεί να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου εκχωρώντας όλες τις εξουσίες στις διεθνείς ομοσπονδίες. Στο Μαξίμου έχει αρχίσει η παρέλεση εξωθεσμικών παραγόντων προκαλώντας μια σειρά αντιδράσεων. Η παρουσία του Ντέμη Νικολαΐδη στο Μαξίμου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Αλέξη Κούγια ο οποίος με ανακοίνωση του αποδομεί στην κυριολεξία τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή ο οποίος για ένα διάστημα είχε αναλάβει τη διοίκηση της ΑΕΚ με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Το Μαξίμου στην προσπάθειά του να αποφορτίσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τη χαοτική κατάσταση στο ποδόσφαιρο πιέζει τους ιδιοκτήτες των ομάδων και βεβαίως τα μέσα ενημέρωσης να ρίξουν τους τόνους.

Τα αποτελέσματα των πιέσεων είναι εμφανή αφού τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν ρίξει τους τόνους αλλά σε επίπεδο κοινωνίας η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η μεγάλη μάζα των φιλάθλων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αλλά και των υπόλοιπων ομάδων βράζει στην κυριολεξία ενώ η κοινωνία άρχισε να ανησυχεί γιατί έχει κατανοήσει απολύτως ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί στοιχειώδεις κρίσεις. Όταν σηκώνει ψηλά τα χέρια στο ποδόσφαιρο αντιλαμβάνεται ο καθένας τι έχει να γίνει όταν η κυβέρνηση κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσεις στα εθνικά θέματα. Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να συζητούν το ενδεχόμενο επιτάχυνσης του ανασχηματισμού. Γι’ αυτό άλλωστε ο Λευτέρης Αυγενάκης παραμένει ακόμα στη θέση του παρά το άδειασμα από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται μέσα στο Φεβρουάριο να υπάρξει ένας διορθωτικός ανασχηματισμός με την απομάκρυνση πέντε υφυπουργών και την αποπομπή ή μετακίνηση δύο υπουργών. Ανεξάρτητα από τις όποιες πρωτοβουλίες η φθορά της κυβέρνησης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.