Λευτέρης Αυγενάκης: Ο «υπεύθυνος του χάους»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένας απόφοιτος ΤΕΙ-  μηχανικός τοπογραφίας- από το Ηράκλειο που μπήκε  στην πολιτική με το  2004 από τον Καραμανλή και είναι βουλευτής από το 2007 -όταν έγινε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Έκτοτε εδραιώθηκε στο νομό.

Όλοι τον ήξεραν ως άνθρωπο της Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτό, λένε τώρα πολλοί, τον καθιστούσε και άνθρωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν και κάποιοι λένε ότι το αντίστροφο συνέβη.  Εν πάση περιπτώσει το 2010 ήταν ένας από τους πέντε της τότε Κ.Ο. που ακολούθησε την Ντορα στην ατυχή προσπάθεια δημιουργίας κόμματος και έλεγε τον Σαμαρά «γιαλατζί λαϊκιστή».

Επέστρεψε στη ΝΔ μαζί της,  καθώς τον είχε βάλει στο πακέτο της επιστροφής της. Γι’ αυτό πολλοί εντυπωσιάσθηκαν όταν τον είδαν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη- που τον έκανε και γραμματέα της ΝΔ.

Ίσως γιατί εκείνη τη περίοδο πολλοί πιστεύουν ότι ο προβαλλόμενος  ως ανοιχτόμυαλος νέος επικεφαλής του κόμματος, δεν θα υιοθετούσε  κάποιον που ενεπλάκη στην καταδίωξη  του Πανεπιστήμιου Κρήτης για την απονομή τίτλου στον  Γερμανό καθηγητή Ιστορίας Χανς Ρίχτερ. Γιατί ένα βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης εξελήφθη ως προσβλητικό για τους  Κρητικούς.

Ο Αυγενάκης παρέστη ως πολιτική αγωγή στη μήνυση κατά του Ρίχτερ, απαγγέλοντας μαντινάδες. Ήταν μια υπόθεση  που  εξέθετε τη χώρα. Ο επίσης Κρητικός  Σπ. Δανέλλης  ζήτησε νομοθετική πρόβλεψη για να αποφεύγεται η μεταφορά στις δικαστικές αίθουσες επιστημονικών διαμαχών για μικροκομματική εκμετάλλευση.

Με υπερασπιστή – υπέρ του Ρίχτερ- τον  Αντ. Λιάκο και βαριά ονόματα της διεθνούς επιστήμης ο Αυγενάκης έχασε τη δίκη.  Αλλά το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακάλεσε τον τίτλο  που είχε απονείμει στον ιστορικό.

Ο βουλευτής της ΝΔ  έδειξε οπισθοδρομικά αντανακλαστικά και μπόλικο παλαιοκομματισμό. Αλλά τον Ιούλιο του 2019 ο Μητσοτάκης τον έκανε υφυπουργό Αθλητισμού.

Η ανέλιξη δεν τον ωφέλησε απαραίτητα καθώς όποιος σερφάρει στο διαδίκτυο θα βρει την εμπλοκή του ιδίου ή συνεργατών του σε γκρίζες υποθέσεις – για τις οποίες προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Για κανέναν άλλον πολιτικό δεν έχει γραφεί τόσο καθαρά ότι ανήκει στον κύκλο επιρροής συγκεκριμένου αθλητικού και μιντιακού  παράγοντα. Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφορεί βίντεο με τη σκαιά αντιμετώπισή του από αντίπαλο παράγοντα.

Το αντιπαρέρχοταν ως την ημέρα που ανατινάχθηκε η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να πατάει σε δυο βάρκες. Η εισήγηση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ τρόμαξε πριν από όλους τον υφυπουργό, που έσπευσε έντρομος να αναγγείλει ότι δεν θα συμβεί αυτό που καταλογίζουν ότι φρόντισε ο ίδιος να συμβεί.

Από εκεί και πέρα τον πήρε το ποτάμι, καθώς δεν κρίθηκε κατάλληλος όχι μόνο να υποστηρίξει την διαβόητη τροπολογία, αλλά ούτε να βρίσκεται καν στη Βουλή όταν την παρουσίασε η Μενδώνη.

Όσα  ακούστηκαν από εκείνη τη στιγμή εκ των πραγμάτων τον θέτουν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Είναι θέμα ημερών. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «υπεύθυνο του χάους» και ο Μητσοτάκης μάλλον δεν είναι σε θέση να κάνει με το Χάος ό,τι έκανε ο Δημιουργός…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.