Τα κέρδη του Αλέξη Τσίπρα από το «ναι» στη Σακελλαροπούλου

Ο Αλέξης Τσίπρας συναίνεσε (16/1/2020) στην εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Νέα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Γράφαμε χθες με αφορμή την πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ντάμα που τράβηξε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Λίγες ώρες αργότερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είπε “τα βλέπω” ισοφαρίζοντας το στοίχημα. Και για να ξεφύγουμε από την ορολογία της τράπουλας, ο Αλέξης Τσίπρας στην πραγματικότητα σήμερα κέρδισε στο παιχνίδι της κανονικότητας, αναγκάζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μετράει τις λέξεις του. 718 όπως μάθαμε.

Ο Τσίπρας εκτός από «Ναι»…

Αναμφισβήτητα κέρδισε πόντους μεταξύ αυτών που εκτιμούν μία αντιπολίτευση που “δεν πετάει πέτρες” και δεν χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για μικροπολιτικά οφέλη. Φέρθηκε καλύτερα από ότι του φέρθηκαν όταν ήταν εκείνος πρωθυπουργός σε μια σειρά ζητημάτων ή για να το πούμε και αυτό, πιο υπεύθυνα από ότι αντιμετώπισε το 2014 ο ίδιος την πρόταση Δήμα στα ταραγμένα και δύσκολα όμως χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά.  Είναι δε βέβαιο ότι θα έχει μικρότερες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από αυτά που “ακούει” ήδη ο Μητσοτάκης από “Σαμαρικούς” για την αγνόηση Σαμαρά και “Καραμανλικούς” για την αγνόηση Παυλόπουλου.

Το στοίχημα Σακελλαροπούλου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αρκεί να διαβάσει κάποιος στο διαδίκτυο τις αντιδράσεις των δυσαρεστημένων. Σε δεξιά site την κοροϊδεύουν ως “Οικολόγα Πρόεδρο” την ίδια ώρα που στα απέναντι, της καταλογίζουν τις Σκουριές με τις εξορύξεις, το Γραμματικό και τα σκουπίδια και κάνα δυό μνημόνια. Άλλη πάλι θυμάται ότι πιθανώς αδίκησε κάποιο πελάτη της στο δικαστήριο και παραληρεί. Για άλλους είναι μνημονιακή για άλλους πολύ αριστερή. Απόλυτη σύγχυση για αυτούς που ζουν με το άσπρο ή το μαύρο. Όσο για εκείνους που ήθελαν “Πρόεδρο κομάντο” με το μαχαίρι στα δόντια απέναντι στον Ερντογάν που να σηκώνει το τηλέφωνο και να τον τρέμει ο  Τραμπ, ο Πούτιν και η Μέρκελ να μας τον πουν και εμάς αυτό τον πρόεδρο, γιατί τα ονόματα που ψέλλισαν προκαλούν θυμηδία. Είναι ευκαιρία η χώρα να γυρίσει επί της ουσίας στην κανονικότητα, και νερό σε αυτόν τον μύλο έριξε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας μόνο κέρδη. Άμεσα και μακροπρόθεσμα.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.