«Γάτα» η Βούλτεψη: Γιατί να πάμε στο Βερολίνο; Χαζοί είναι Κύπρος και Ισραήλ που δεν πήγανε;

Μπορεί η Ντόρα Μπακογιάννη να θεωρεί κακό και λάθος τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, μπορεί η κυβέρνηση να είχε αιτηθεί τη συμμετοχή της, αλλά η Σοφία Βούλτεψη, όχι μόνο δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα σε αυτό, αλλά σε άρθρο της στο Liberal υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να καθίσει σε οποιοδήποτε τραπέζι με την Τουρκία – και πάντως σε κανένα τραπέζι που παραπέμπει σε διεθνή διάσκεψη.».

Προφανώς μη αντιλαμβανόμενη – ή προσπερνώντας – την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής στρατηγικής περί διπλωματικού «απομονωτισμού» της Άγκυρας και ότι ο αποκλεισμός από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, αφενός είναι μέρος αυτής αποτυχίας, αφετέρου υπονομεύει και υποβαθμίζει το διπλωματικό οπλοστάσιο της χώρας σε μια κρίσιμη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή, η βουλευτής της ΝΔ προσπαθεί να εμφανίσει την πρωτοβουλία του Βερολίνου ως κάτι που «αποτελεί μια ξεχωριστή, καθαρά γερμανική υπόθεση, η οποία αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Γερμανίας, της οποίας οι συμμαχίες στο διεθνές στερέωμα δεν συμπίπτουν με τις ελληνικές».

Όλα αυτά, κάτω από το προβληματικό επιχείρημα: «(…) δεν συμμετέχουν ούτε το Ισραήλ, ούτε η Κύπρος. Χαζοί είναι οι σύμμαχοί μας στον EastMed;».

Πιθανότατα όχι. Αλλά μόνο εμείς «φάγαμε πόρτα»…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.