Αποκαλύψεις φωτιά για διαπλοκή υπουργού και κορυφαίας δικαστικού με στόχο την Προεδρία της Δημοκρατίας!

  • Κορυφαίος υπουργός επιχειρεί να παγιδεύσει τον πρωθυπουργό για να επιβάλει δικαστικό της αρεσκείας του στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας!
  • Οι βουλευτές παρουσιάζονται ως κομπάρσοι σε μία παράσταση οργανωμένη για συγκεκριμένα συμφέροντα!

Ένα άρθρο – καταπέλτης του κορυφαίου δικαστικού συντάκτη Παναγιώτη Τσιμπούκη, αποκαλύπτει περίεργες διαδρομές μεταξύ πολιτικής και δικαιοσύνης, όπου όπως φαίνεται η δικαιοσύνη προσπαθεί να παρέμβει στην πολιτική.

Μπορεί λοιπόν το τελευταίο διάστημα να γίνεται πολύς λόγος για παρέμβαση της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη, αυτή η περίεργη ιστορία όμως με διαρροές που όπως αποκαλύπτει ο έγκριτος συντάκτης γίνονται από συγκεκριμένο υπουργό αλλά προσπαθούν να χρεωθούν σε κύκλους του πρωθυπουργού, δείχνουν να συμβαίνει το αντίστροφο. Ότι δηλαδή η δικαιοσύνη επιχειρεί να παρέμβει στις πολιτικές αποφάσεις, άγνωστο με τι αντάλλαγμα.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Τσιμπούκης:

 

»Πέρα από αυτό, ο εν λόγω υπουργός, , στέλνει, μήνυμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι κάποια ονόματα (άνδρες και γυναίκες) τα οποία έχουν ακουστεί έως τώρα για την Προεδρία, θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα τους ψηφίσουν βουλευτές της “βαθέως” ΝΔ».

Άρα κύριε Πρωθυπουργέ -λέει ο υπουργός του- για σένα είναι μονόδρομος η επιλογή που σου προτείνω και εάν δεν την εφαρμόσεις θα έχεις την ευθύνη για την αποτυχία.

Εξάλλου, λέει με νόημα ο υπουργός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «φαίνεται να επιθυμεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας» το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δηλαδή, υπουργός, μιλάει ο ίδιος ως δήθεν «στενοί συνεργάτες» του Πρωθυπουργού και με το δάκτυλο του δείχνει τι να κάνει και παράλληλα του υποδεικνύει περι αντίδρασης των βουλευτών του κόμματός του, σε περίπτωση που δεν εισακουστεί στην εισήγηση.

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά βαδίζει…..

Η είδηση αυτή είναι από τις πλέον σημαντικές το τελευταίο διάστημα. Και αυτό γιατί περίτρανα, όχι μόνο αποδεικνύονται οι σχέσεις της δικαστικής εξουσίας –και μάλιστα στην ανώτατη ιεραρχία- με την πολιτική ηγεσία, αλλά και τα παιχνίδια της δικαστικής εξουσίας με τα πολιτικά κόμματα όλων των χρωμάτων.

Νωπά είναι ακόμη τα δημοσιεύματα (dikastiko.gr) που αναφέρουν ότι το ίδιο πρόσωπο του χώρου της Δικαιοσύνης που προτείνεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει επισκεφθεί πρόσφατα τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου, μετά από την παρέμβαση του εν λόγω «προτείνοντα» υπουργού, προκειμένου να θέσει ζητήματα ανακατανομής των θέσεων των προέδρων του δικαστηρίου που προΐσταται, να αλλάξει τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (και πρότεινε στην θέση του σύμβουλο Επικρατείας), κ.λπ. Την ίδια στιγμή παρακάμπτει τον αρμόδιο σημερινό υπουργό Δικαιοσύνη και παράλληλα συντρώγει σε ταβερνάκι με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης!

Με άλλα λόγια, χωρίς φραγμούς και απροκάλυπτα πλέον η δικαστική εξουσία -με ότι αυτό σημαίνει για το περιεχόμενο των εκδιδομένων αποφάσεων, την λειτουργία και τους δικονομικούς και δικαστικούς χειρισμούς ενός Ανώτατου Δικαστηρίου- εμπλέκεται, συναναστρέφεται, συναλλάσσεται, συλλειτουργεί και συναποφασίζει, με την τέως, την νυν και πιθανά μέλλουσα πολιτική εξουσία.

Αν μη τι άλλο, εκτός από τον πρωθυπουργό θα πρέπει να προβληματιστούν και οι βουλευτές της πλειοψηφίας, διότι εδώ φαίνεται να είναι κομπάρσοι σε ένα πολύ περίεργο προσωπικό παιχνίδι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Τσιμπούκη εδώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.