Γεννηματά για εκλογικό νόμο: Ο Μητσοτάκης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό, με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε για τον εκλογικό νόμο, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στο Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, “η ΝΔ συνεχίζει την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού. Είναι λογική που συντηρεί την πόλωση και διχάζει τον λαό μας”. Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, “καταψηφίζουμε την πρόταση της”.

Η ίδια προειδοποίησε ότι “ο κ. Μητσοτάκης με την πράξη του αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Ο ελληνικός λαός θα καταλάβει πολύ γρήγορα, ότι έφυγε το χείρον, αλλά δεν ήρθε το βέλτιστον. Οι πολίτες στις εκλογές θα δώσουν την δική τους απάντηση, θα ακυρώσουν με την ψήφο τους την προσπάθεια για κατασκευασμένες πλειοψηφίες. Θα ανοίξουν τον δρόμο για πραγματικά προοδευτικές λύσεις με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή”.

Σχετικά με τον σάλο που προκλήθηκε με την αφίσα κατά των αμβλώσεων στο Μετρό, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι “το θέμα νομιμοποίησης των αμβλώσεων έχει κριθεί από το 1986, με νόμο του ΠΑΣΟΚ” και υπογράμμισε πως “η μητρότητα είναι επιλογή και όχι εξαναγκασμός. Προτεραιότητα είναι η αντισύλληψη, η ενημέρωση και η στήριξη της οικογένειας, όμως η άμβλωση παραμένει επιλογή”.

Ζήτησε, δε, να “αποσυρθεί” και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. “Είναι ανεπίτρεπτο επομένως, η ΣΤΑΣΥ, ένας Οργανισμός του Δημοσίου, να προωθεί καμπάνια που αμφισβητεί ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών. Πρέπει μαζί με την αφίσα να αποσύρουν και την διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση”, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.